Бръчките са естествен резултат от стареенето на кожата. Макар жените да знаем това, не можем да го приемем.

Съществуват различни видове бръчки и не всички са следствие от напреднала възраст. Бръчките между веждите са от този вид, който може да се появи и в младежка възраст и се причинява най-вече от мимики, затова се наричат и “гневни” бръчки.

Ето малко полезна информация какво може да направите в такива случаи:

Кожата е най-големият орган в тялото, която е съставено основно от вода. Затова е важно да приемате минимум 2 литра вода на ден. Липсата на достатъчно вода в епидермиса води до неговото изсушаване, поява на бръчки и преждевременно стареене.

Спете достатъчно! Тялото използва съня като сигнал за начало на оздравителни и възстановяващи функции. Лишаването от сън пречи на възстановителните процеси в организма, може дори да активизира възпаления. Дефицитът на сън причинява загуба на вода, което дехидратира допълнително кожата. Грижете се за кожата, като спите от 7 до 9 часа всяка нощ. Хранете се здравословно. Консумирайте добре балансирана храна, богата на полезни хранителни вещества и витамин, които осигуряват на кожата всички необходими елементи, от които се нуждае епидермисът, за да е здрав, еластичен и свеж.

Ексфолирайте кожата. Кожата се ексфолира естествено, за да отстрани мъртвите кожни клетки и ги замени с нови. Може да подпомогнете този процес, като използвате скраб или химически ексфолианти. Имайте предвид, че химическите ексфолианти може леко да раздразнят кожата ви първия път.