Студената зима вече е тук и трябва да извадим пуловерите, жилетките, пухкавите шалове и шапки. Всички те изискват специални грижи, за да удължим живота им.

1. Проветрението е едно от нещата, които трябва да правим по-често. Ако сме ги носили малко време и не са мръсни, вместо да ги перем, можем да ги проветрим, защото прането уврежда допълнително материята.

2. Деликатните материи като кашмир, мохер и вълна изискват ръчно пране. Ползвайте или специален препарат за плетени дрехи, или бебешки шампоан. Изстисквайте внимателно водата и не използвайте сушилня.

3. С плетените дрехи няма как да не се образуват досадните топченца или мъхченца на местата с по-често триене като под мишниците, около ръкавите. Можем да ползваме специални машинки за пилинг на дрехи или обикновено самобръсначка, но във втория случай трябва да сте много внимателни.

4. Когато става въпрос за плетени дрехи, забравяме за закачалките. Най-добре да ги съхраняваме прилежно сгънати на рафтовете за дрехи и да поставим препарат против молци.