Всеки от нас се сблъсква с този тип хора ежедневно, а причината за това е че този тип поведени се разпространява като болест. 

Ето кои са отличителните белези на простака:

1. Говори високо.

Важно е всички да го чуват. Да се знае, че доминира. Речникът му е вулгарен, цеден, но за сметка на това децибелите кънтят.

2. Не търпи критика.

Простакът не обича да му се казва как се правят нещата. Той знае всичко. Не приема критика, не търпи забележки. Ще ви отвърне с ежене, размахване на пръст и в най-добрия случай - вербална агресия.

3. Агресивен е.

Простакът е винаги мачо. Смята, че нещата се разрешават с мускули. Ако не се разрешат с мускули, ще се разрешат с много мускули. Той обича да сплашва и да всява "респект", както го разбира той.

4. Смята, че всички са му длъжни.

Постоянно и навсякъде. В заведението трябва да бъде обслужен първи. Говори на "ти" на сервитьорката и пуска тъпи сексистки шеги. На шосето трябва да бъде пуснат със или без предимство. В киносалона трябва да заеме най-хубавите места и да говори по телефона, за да пречи на останалите и все пак да показва кой е шефът.

5. Парадира с парите си.

Много е важно да държи в задния джоб пачка пари, захваната с щипка. Независимо дали това са всичките му пари, или малка част от милионите, важно е преди да извади банкнотата от 10 лева, да се прехвърлят през пръстите всички стотачки.

6. Простакът не смята, че има нещо, което не знае.

Той не обича да пита, да знае, не вижда смисъл в това да се развива. Никой не е по-умен от него. Убеден е, че знае повече от другите, затова обича да дава непоискан акъл и да поучава.

7. Непрекъснато критикува.

Облеклото, държанието, образованието, колата, апартамента ви. Простакът критикува всичко. Осъжда всичко. Не си дава сметка, че обижда, или просто не му пука.

8. Минава метър.

Не си дупчи билет в градския транспорт - е, две спирки, голяма работа. Не почиства след себе си. Забива кочани и фасове в пясъка на плажа. Не цени чуждата собственост, но трепери над своята.

9. Не уважава личното пространство.

Нито физическо, нито духовно. На пътя ще ви се залепи отзад и ще ви присветва с фарове, за да му освободите платното на секундата. В живота ще ви занимава само със себе си, без да се интересува от вашите проблеми. Смята, че светът се върти около него.

10. Простакът прикрива простащината си зад лозунга: "Просто съм естествен!"

И така естествено ще надуе музиката посред нощ, така естествено ще хвърли боклука през прозореца си, също така естествено ще извърши физиологичните си нужди в близкия храст, много естествено ще ви пререди на опашката, също така естествено ще се оригне на масата или ще изпусне газ в метрото, съвсем естествено ще ви отнеме предимството. Изобщо... простакът е естествен човек.