Ако искате да обособите ваше място, където да можете да се отпуснете и да избягате от трудностите на ежедневието спалнята е сред най-подходящите помещения за тази цел. Не е задължително да спите за да си почивате и релаксирате. Аранжирайте спалнята с различни звуци, аромати и цветове. Покрийте леглото си с меко и качествено спално бельо. Изберете подходящ цвят и тема на декора и добавете предмети, които обичайно се свързват със СПА, като например свещи, плюшени материали, приглушете и осветлението.

Няколко съвета как да го постигнете

1. Боядисайте стените в неутрален и успокояващ цвят, като светло кафяво, небесно синьо или тревисто зелено, за да се създаде успокояваща СПА атмосфера, пише Obzavejdane.com. Избягвайте ярки и стимулиращи цветове като червено, оранжево или жълто. Обърнете внимание не само на стените, но и на тапицерия, вратите и пода.

2. Изберете мебели в нюанс на бялото или естествен дървесен цвят, с прости и изчистени линии. Избягвайте ярко оцветените мебели или такива с прекалено много детайли по тях. Покупката на качествен матрак за леглото е сред основните неща, за да си гарантирате приятна почивка и спокоен сън през нощта. Определете един от ъглите на стаята, за предпочитане в близост до прозорец, където да си обособите нещо като зона за медитация или място за четене. Сложете там голям омекотен стол заедно с малка масичка, която да използвате най-много за чаша вода или за да си оставите книгата. Запомнете, че няма да постигнете търсения СПА ефект, ако претрупате стаята с мебели. Тя трябва да помещава в себе си само най-необходимото.

Да превърнем спалнята в СПА 23. Изберете спално бельо в плътен цвят, класическо бяло или пък цвят, който си пасва със стените. Отделете време за избор на подходящите възглавници. Много хора предпочитат да спят на меки възглавници, при което главата им потъва, а врата им се изкривява. Така след сън са по-скоро уморени, отколкото отпочинали. Сложете дълги ефирни завеси на прозорците и малък килим в непосредствена близост до леглото, за да придобие всичко завършен външен вид.

4. Тъй като така или иначе все пак ще ви се налага да съхранявате някакви битови предмети в спалнята си, поставете за целта висок рафт по едната стена за сметка на голям брой по-малки скринове и шкафове. В него сложете книгите и другите си предмети. Избягвайте препълване на рафтовете и отделяйте регулярно време за подреждане на рафтовете за да поддържате шкафа спретнат и подреден.

Да превърнем спалнята в СПА 3

5. Монтирайте вентилатор на тавана в спалнята, за да се правите лек бриз, когато ви се прииска. Сменете ключа на лампата с такъв, които ви позволява да регулирате интензитета на осветлението, за да можете да го приглушавате, когато решите да се отпуснете. Това ще ви хареса и когато искате да се отдадете на ласки с любимия човек. Поставете свещи из стаята за успокояващ аромат.

6. Завършете трансформацията на вашата СПА спалня, като окачите рамкирани снимки на релаксираща пейзажи, снимки на любими хора и малки огледала. Изберете основния тон на кадъра в бял или кафяв цвят, в зависимост от цвета на мебелите. Избягвайте сложни и натоварващи картини дори да са шедьоври на изкуството. Въздържайте се от претрупване на стените с предмети, които ще уморяват погледа ви.

TNS.bg