Повечето шкафове могат да бъдат освежени. Преди това обаче преценете дали вашите не за счупени, нестабилни или наклонени, и е по-добре да ги смените с нови. Ако не сте сигурни, консултирайте се със специалист, който да ви даде по-добра идея как да постъпите, пише idei.bg. 

Корпусите, които просто не стават или им липсва идентичност са най-добри за преобразяване. Преди са започнете какъвто и да е проект, подгответе шкафовете. Махнете вратичките на всеки шкаф. Отбележете гърба на всяка врата, дръжка и панта (това ще направи връщането на вратичките значително по-лесно). Третирайте вратичките с лека шкурка и забършете с мека кърпа.

Бъдете креативни

Оттук нататък може да използвате всякакви материали, за да създадете запомнящ се финал. Камъкът и боите са обичайният избор, но начинът, по който ги слагате ще определи крайният резултат.

Облепете вратите с хартиено тиксо, използвайте декоративно фолио или стикери и нанесете боя върху повърхността, за да създадете  фигури, карета, точки или каквото пожелаете. Това не са единствените опции когато преобразявате вратичките: плочки, тапети, фолио, дървена тапицерия и листа ламарина или фурнир могат да бъдат забавно дизайнерско решение. Все пак имайте предвид, че правите шкафчета за кухня, място, което трябва да бъде почиствано често, затова съобразете дизайна с това.

Забавление с дръжките

Смяната на топчетата или дръжките  на вратичките също може да се превърне в начин да придадете уникалност на вратичките. За да бъдете забавни направете ваши собствени дръжки - като тези с флорални елементи.

Ето как: отрежете голямо парче мушама (това в случая е  около 0,6х35 см). Сгънете го на две – около 17 см дължина. Зашийте двете страни така, че да се получи джоб. Отрежете парче картон, което пъхнете в джобчето. В случая са използвани три парчета картон, за да се уплътни джоба. Зашийте джоба и прикрепете дръжката към вратичката. 

ОЩЕ НОВИНИ ТУК

TNS.bg