Стриите са белези по тялото, които се получават в следвствие на рязка промяна. Най-често се наблюдават по време на бременност, пубертет, бързо качване или сваляне на килограми. Причината е, че тялото придобива нова форма, която не винаги се отразява добре на кожата.

Най-често жените получават стрии около корема, ханшна или бедрата. Употребрата на стероиди също може да доведе до появата на неприятните белези, тъй като кожата леко губи еластичността си и в същото време изтънява. Стриите се получават като линейни ивици и в началото изглеждат имат червен или лилав цвят. С времето обаче избеляват и остават като линии с бяло-синкав цвят. 

Когато отслабваме, тези белези могат лесно да помрачат доброто ни настроение. Никой не желае на стегнатото си тяло да забележи линии, които се простират от ханша до бедрата му. Има обаче начини, по които да се справим със стриите, пише Tialoto.bg.

Най-важното е да подбирате добре храната си. Снабдете се с продукти, които са богати на цинк, Витамин Ц и протеин. Те ще ви помогнат на тялото ви да произвежда повече колаген, който е важен за по-голямата гъвкавост на кожата. Колкото повече колаген произвеждате, толкова по-добре тялото ще се пребори със стриите.

Водата е от ключово значение за правилното изгаряне на мазнини. Тя хидратира тялото и му помага да се възстанови по-бързо от тренировката. Освен това, тя помага и за по-здрава кожа и предотвратява появата на стрии. 

Дори и да не тренирате усилено, трябва да приемате достатъчно количество вода на ден, за да запазите тонуса и енергията си. Ако все пак прекарвате доста време във залата, не забравяйте да се разтегнете преди упражненията.

Независимо дали ще тренирате 20 минути или 1 час, трябва добре да загреете тялото си. Това помга за по-добрата циркулация на кръвта, както и за еластичността на кожата. Освен това я заздравява и придава по-голям тонус на мускулите.

След всяка тренирвока е добре да хидратирате тялото с подходящите кремове за кожа. Тя се нуждае от овлажняване, за да остане хидратирана и мека. Освен, че ще е приятна на допир, така кожате ще се отърве от неприятните белези, получени от загубата на излишни килограми.