Всяка жена обича слънцето, пясъка полепнал по кожата и морските пръски, които блестят като бижута. Но наред с незаменимите ползи от слънчевите лъчи, те могат да ни изненадат и с един не толкова приятен ефект-  ускоряват стареенето на кожата. Първите признаци са малките бръчици, загубата на блясък и стегнатия вид на кожата. В резултат на  непрекъснатата атака на свободните радикали се забавя  клетъчния метаболизъм и синтеза на колаген. Кожата се дехидратира, бръчките стават по- изразени и дълбоки. Появява се нуждата  от специална грижа.

Решението е в няколко лесни стъпки- борба със свободните радикали, подхранване на кожата с колаген и защитата й от УВ-А и УВ-Б лъчите през деня. Серия Маслина на Рефан съчетава цялостна грижа за борба със стареенето.

Мицеларна вода Маслина- Задължителна част от хигиената на стареещата кожа. Изключително толерантна формула, безпощадна към замърсяванията и грима, включително и водоустойчив. Масло от маслина подхранва и омекотява кожата. Екстракт от ядката на Sapindus mukorossi, богата на сапонини, отстранява замърсяванията и грима по натурален начин, намалява възникнали възпаления и хидратира. Не е необходимо изплакване.

Дневен крем Маслина- обогатен с масло и екстракт от маслина.

Маслото от маслина е едно от най- древните средства за запазване на красотата на кожата. Високото съдържание на витамин Е го прави ефикасно средство за борба със свободните радикали и преждевременното стареене на кожата. Богато е на мононенаситени мастни киселини, които действат хидратиращо, омекотяват и подобряват еластичността на кожата. Помага за възстановяването на кожата, след прекомерно излагане на слънчева светлина, замърсявания, цигарен дим и др.

Екстрактът от маслина се добива от маслинови листа. Той е 100% натурален и съдържа висок процент флавоноиди. Предпазва кожата от свободните радикали и има анти-алергичен ефект. Дължи се на съставката олеуропеин, полифенол с горчив вкус, който се съдържа в големи количества в листата и само в минимални количества в маслиновото масло. Той е много ефикасен антиоскидант. Действа противовъзпалително и регенериращо кожата. Освобождава тъканите от натрупаните токсини. Забавя процесите на стареене на кожата.

Цалостната грижа за въстановяването на кожата се допълва и с морски  колаген, който възстановява еластичността на кожата и изглажда бръчките и овала на лицето. UV- А и UV-В филтри защитават от вредното въздействие на слънчевите лъчи и предпазват от фотостареене.

Нощен крем Маслина е задължителен завършек на грижата си за кожата на лицето и шията. Екстракт и масло от маслина, богати на антиоксиданти, неутрализират свободните радикали и предпазват клетките от стареене.  Морски  колаген, витамини А, Е и провитамин В5 се борят с възникналите вече бръчки, регенерират кожата и възстановяват нейната еластичност.  Капсули с витамин Е осигурява дълготраен ефект на антиоксидантите.

Крем около очи Маслина се бори със стареенето в зоната около очите. Хидратира и изглажда кожата и възстановява нейната еластичност. Екстракт от маслина, богат на антиоксиданти, неутрализира свободните радикали, изглажда околоочния контур и забавя процесите на стареене на кожата. Маслото от ший се разтапя върху кожата, като я регенерира и подхранва. Екстракт от див кестен и натурален бизаболол подобряват кръвообращението и намаляват тъмните кръгове около очите. Не съдържа парфюм

Спрей за коса Маслина се грижи за стареещата или третирана коса. Изглажда косъма по дължина, подпомага разресването и придава блясък и мекота при редовна употреба.  Екстракт от листата на маслина се борят с окислителните процеси в косъма, които го увреждат като структура и като цвят.  Провитамин В5  и морски колаген изглаждат релефа на косъма, възвръщат блясъка на косата и я изпълват с обем.

Шампоан  за коса и Душ гел Маслина са обогатени с екстракт и масло от маслина, които се грижат за запазването на цвета на косата и стимулират  жизнените  функции  на косата и кожата на тялото.

Кремът за тяло Маслина допълва грижата против стареене на кожата. Обогатен е с масло и екстракт от маслина. С антиоксидантното си действие те неутрализират свободните радикали, които разрушават колагена. Витамин Е и колаген хидратират и подхранват кожата, като я изглаждат и забавят нейното отпускане.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg