Най-вероятно вече сте запознати с правилата за пазене на лични данни, самите регулатори в последните години се активизираха до степен, в която всеки потребител трябва да бъде защитен в мрежата, макар и все по-често да ставаме свидетели на някои проблеми при социалните мрежи, личните данни в сайтовете за залози са много по-добре защитени.

Въпросът в заглавието има два отговора – кратък и малко по-дълъг. Ако се чудите как може да запазите личните си данни, нека използваме първо кратката версия – не трябва. Истината е, че ако разгледаме ревюто на оператора bwin тук - https://efirbet.com/bwin/ можем да открием много разумно обяснение за всичко това.

На първо място нито един букмейкър не иска по свое собствено желание нашите лични данни – както се досещате, вече започваме с по-дългата версия – изискването е на хазартната комисия, която трябва да потвърди, че играчът е пълнолетен, досещате  се, че при всяка друга среща с подобни услуги, ако използвате букмейкърски пункт или казино, тази проверка ще се изисква отново с помощта на документи за самоличност. В този случай изпращаме само личен документ и с това приключват повечето изисквания за лични данни.

Тук обаче идва въпросът, какво се случва след това и как да ги опазим. В горните редове обяснихме, че не се налага, защото за разлика от социалната мрежа – изберете си една – букмейкърите никога не търгуват с тях, не ги предоставят на нито една друга институция – ДАНС и НАП имат право да ги изискват, но никой друг.

Това означава, че имаме пълната защита, не само на данните си, но и на всички операции, които извършваме. Причината е, че тук говорим за  една от най-бързо  развиващите се онлайн индустрии, а това има своите позитиви, говорим за най-добрите професионалисти в сферата, които гарантират нашата защита с помощта на редица защити, включително сертификати като SSL, гарантиращ еднопосочна и сигурна връзка, както и криптирането на данните.

Освен това можем да открием, че в последните десет години няма нито един букмейкър, който да е бил ударен от хакери. Има и разумно обяснение – ако се случи нещо подобно,  брандът е задължен да уведоми своите клиенти, както и да предостави обезщетения, не трябва да забравяме и още нещо – глобите ще бъдат особено солени. За да не се случва, професионалистите идват с доста препоръки и преминават през сериозен конкурс. Следователно разполагаме с една много добра система, която може да ни защитава по всяко време.

Но въпросът е как ние да се защитим? Един букмейкър може да ни пази единствено и само, когато и ние спазваме някои основни правила. А те не са и толкова трудни за изпълнение. Знаем, че например мобилните приложения защитават данните ни и позволяват лесна и приятна игра, но това означава, че трябва да ги ъпдейтваме всеки път, за да използваме най-важните и сериозни протоколи.

Изисква се и никога да не използваме свободните Wi-Fi мрежи – никога не знаем кой още е там. Ако сменяме и паролата си малко по-често, използвайки най-различни символи, няма да имаме никакви проблеми и най-вероятно ще продължим да се забавляваме изключително лесно, особено след като знаем, че повечето потребители рядко обръщат внимание на този вид съвети.  Не на последно място препоръчваме да отваряте само платформи на реномираните брандове, точно по тази причина и самите анализатори поставят и защитени линкове до точния адрес.