Нивата на хормона кортизол се повишават и намаляват през целия ден, което може да доведе до чувство за отпадналост в следобедните часове.

Разходка

Разходката може да бъде от полза, за раздвижването на кръвта в организма на човека. Дори кратката такава само около сградата или блока е от значение. Смяната на пейзажа и обстановката също може да помогне, пише puls.bg.

Енергизиращи разтягания и раздвижвания

Енергизиращи разтягания и раздвижвания, като например йога, включват бавни движения и дълбоки вдишвания, които задвижват кръвта. Те са от полза и за освобождаване на напрежението, което се задържа в тялото на човека през деня. Кратките раздвижвания и протягания имат същия ефект.

Почивка от работа

Умората е признак, за необходимостта на тялото от почивка. Кратката почивка от извършваната работа може да помогне за възстановяването на мозъка, след което човек е по-фокусиран и продуктивен.

Работа в изправено положение

Когато човек работи на бюро, повечето действия, които той извършва, се случват в ума. Често ръцете извършват някакъв вид движение - върху клавиатура или на лист хартия, но долната половина на тялото остава статична. Поради тази причина се препоръчва редуването на седнало с изправено положение по време на работа, което да поддържа циркулацията на кръвта.

Кратка дрямка

Кратката дрямка често е нещото, от което човек има нужда. Затварянето на очите дори само за 15 минути може да доведе до повишаване на енергията в тялото.

Повече светлина

На основно ниво тялото приема сигнали от светлината, за да знае кога да се събуди и кога да заспи. При силно чувство за умора по време на работния ден, ярката слънчева светлина или вклюването на лампа могат да бъдат от полза.

Енергична музика

Музиката води до производство на повече допамин. Това е хормонът, който отговаря за усещания като удовлетвореност, щастие и мотивация. Следователно музиката може да помогне при събуждането на различните сетива в човешкото тяло.