Вече е онова време на годината, в което освен подаръци и празнични трапези, трябва да предвидим и фирменото коледно парти. Това важно в корпоративния календар събитие беше леко позабравено покрай пандемията, но ето че се завръща - за радост или тъга на служителите. 

Какви обаче са правилата за коледно офис парти на 2023 г. (пък и по принцип)? Съветите дава Lifestily.bg: 

Настроението

Във време, когато доста хора работят от вкъщи, а срещите с екипа са онлайн, едно истинско офлайн събиране заслужава да му се насладим. И да бъдем коледно весели.

Облеклото

Офисно парти не означава офисен дрескод. Хубаво е да облечем по-празнично, което не означава да се обсипем с пайети и брокат.

Напитките

Да, работодателят ни е осигурил бар с безплатни напитки. Прекалим ли с питиетата обаче, рискуваме да ги заплатим под формата на срам и извинения ден по-късно. И най-добре да сме се нахранили, преди да посегнем към тях.

Флиртовете

Може да звучи като чудесен сценарий за коледен филм, но да се отдадем на любовно настроение с колега точно на коледното парти, съвсем не е най-удачното, което можем да свършим там.

Забавлението

По един начин "избухваме" с приятели и по съвсем друг - с колегите. Във втория случай спазването на определени граници е незадължително, но силно препоръчително.

Тръгването

Усещаме ли, че главата ни вече е замаяна, е време да си ходим. Дочуваме ли, че забавните истории на колегата започват да се повтарят, е време да си ходим. Както и ако някак сме се оказали в компания, в която май не познаваме никого.