Пандемията от коронавируса неусетно принуди по-голямата част от света да спре. Най-честият съвет на лекарите е социалната изолация, която се оказва безценен помощник за забавянето на разпространението на Covid-19. А това означава, че много голям брой хора ще трябва да прекарат доста време в домовете си през следващите седмици.

Технологиите са от голяма полза в такава ситуация. Благодарение на тях ще могат да работят от дома си, да комуникират с приятели или просто да почиват и да се забавляват. Чрез технологичните устройства човек винаги може да е „в час“ с всичко случващо се и да бъде продуктивен въпреки ограниченията за излизане. Ето и оптималното оборудване за пълноценен домашен дигитален свят.

 Пазарувайте без да напускате своя дом, ние ви предоставяме 24/7 достъп до нашите услуги. С всяка онлайн покупка, която включва мобилна услуга, получавате подарък карта памет, а при избрани смартфони външна батерия. Вижте специалните оферти за преподписване на договор, които сме подготвили за вас! Изберете сигурно плащане с карта или при доставка. Онлайн е винаги повече!
 
Лаптоп

Лаптопът е особено важен в сегашната ситуация, защото чрез него човек може да работи от дома си пълноценно. Освен това му позволява да се настани по-удобно или по-далеч останалите в дома, за да не си пречат взаимно.

Трябва да се полагат по-внимателни грижи за лаптопа, а да може да работи добре и да не се повреди точно сега. Например да се оставя само на твърди повърхности, за да може да се охлажда добре и да не прегрее. Също така да се внимава с напитките около него

Смартфон

Разбира се смартфонът също е от ключово значение. Той ще осигурява връзката с много хора, ще помага и за информираността чрез мобилни приложения и услуги.

Комбинацията от смартфон и лаптоп е много полезна за работата от разстояние. Модерните смартфони предлагат множество функции и вече дори и моделите от по-евтините класове имат достатъчно мощен хардуер да се справят без проблем с по-високата натовареност.

Слушалки с микрофон

Работата вкъщи означава и ръст на видеоконферентните разговори и на гласовите разговори като цяло. Затова качествен комплект слушалки с микрофон е задължителен. Те трябва да са удобни и шумоизолиращи, за да могат да се носят дълго време и да не позволяват лесно разсейване.

Качеството на микрофона също е от значение, защото всеки иска събеседниците му да го чуват ясно. Освен това прави и по-добро впечатление, когато микрофонът е качествен

Мишка

Дългата работа с лаптоп определено е по-приятна, когато човек използва удобна мишка. Тракпадът е удобен за работа в движени или за кратко, но когато ще се работи цял ден, мишката е задължителна. Освен това ще спести и доста време.

Допълнителен монитор

Някои задачи изискват повече работна площ, за да може човек да се развихри. Добавянето на втори монитор може да е идеалното решение. Чрез него човек може да работи с повече отворени прозорци, да следи повече информация или просто да има по-глолям диспей за видео и игри, когато дойде време за почивка.

Принтер

Дори и в условията на пандемия, бюрокрацията не спира. Рано или късно, ще се наложи да се разпечатат някои документи. Наличието на домашен принтер сега може да се окаже особено полезно и да спести ненужното ходене до книжарницата.

Умен часовник

И макар човек сега да прекарва повече време у дома си, това не означава, че през цялото време трябва да е на компютъра. Напротив, пълноценната почивка е от много голямо значение и за физическото, и за психическото състояние.

Умният часовник е подходящо решение, за да може човек да е в течение с последната информация, без постоянно да поглежда към лаптопа или телефона. Освен това модерните умни часовници имат и доста функции за следене на здравните показатели, което също е полезно винаги.

 

Много интернет

И разбира се, всеки домашен офис има нужда от стабилна и бърза интернет връзка. И тъй като повече хора ще са си у дома и ще използват интернет едновременно, важно е и домашната мрежа да е на ниво. Затова подобаващ безжичен рутер е от голямо значение. В наши дни е добре рутерът да поддържа работа на 5GHz, която се справя без проблеми с едновременния стрийминг на видео от повече от две устройства.

Ето така, лесно и без много усилия, човек може да разполага с всичко необходимо, за да има пълноценен дигитален свят в дома си. Свят, който ще е полезен и когато ситуацията по света започне да се подобрява