Малкото квадратни метри на всекидневната далеч не са причина да я превърнете в неудобна стая с миниатюрен диван и телевизор. Погледнете на ситуацията като възможност да покажете своята креативност и да създадете необичайно, жизнено пространство, където можете да прекарате чудесно време в компанията на семейството и приятелите.

1. Съединявайте, не делете

Ако имате възможност да комбинирате няколко стаи, направете го. Дори спалнята може да бъде свързана с хола, без да попречите на функционалността и интимността, пише Idei.bg. За сметка на това въздухът и светлината ще се увеличат и в двете помещения.

2. Колкото повече, толкова повече

Един от начините за отклоняване на вниманието от размера на пространството е разнообразието. Това означава да въведете няколко текстури, орнаменти и нюанси в интериора. Цялата тази пъстрота обаче със сигурност трябва да се комбинира и да бъде цялостна структура.

3. Не само за релакс

Друг начин да разнообразите пространството е да го направите многофункционално. За малката всекидневна означава да комбинирате с трапезария с маса за хранене, например. Тя може да е дори под формата на сгъваема масичка за кафе и сгъваеми столове.

Можете да подредите и работно място в хола. Изберете мебели, които да съответстват на стила или да използвайте трансформиращи мебели.

4. Подчертайте предимствата

Високи тавани, огромни прозорци, висококачествени дървени подове и някои ярки архитектурни характеристики. Отделете време и се съсредоточете върху тях. Изберете мека мебел, за да подчертаете височината на таваните, а историческата стойност на сградата може да бъде отразена с помощта на декорацията - мазилка, цокли, корнизи и др.

5. Нека има светлина

Светлината разширява пространството. Белите стени и мебели могат създадат усещане за въздух и лекота, може да изберете и по-разнообразна палитра, просто изберете хладните нюанси.