По време на празничните дни всеки си позволява да изяде много повече от обикновеното, затова много хора с ужас се взират в кантара след преминаването на празничната еуфория.

Много хора, които качват килограми по време на празничните трапези, след това се подлагат на тежки диети. С помощта на някои трикове можете да се предпазите от натрупване на мазнинки покрай празниците.

Когато обикаляте за подаръци на близките си, опитайте се да обиколите възможно повече магазини, за да намерите най-доброто и да се движите повече.

Паркирайте автомобила си далече от дома си, както и от магазина, до който отивате, за да може да измамите сами себе си и да сте принудени да вървите повече.

Ако нямате възможност да посещавате фитнес зала, а нямате и фитнес уреди вкъщи, правете старите, но проверени упражнения – лицеви опори, клякания и коремни преси.

Безкрайните трапези за Коледа, Нова година, както и за следващите след тях именни дни трудно могат да бъдат пропуснати. Но и тук можете да се предпазите от прекомерно преяждане.

Ако знаете, че вечерта се оформя като изпълнена с празнични ястия, обядвайте с храна, богата на белтъчини. Това ще ви предпази от желанието да ядете сладко.

Преди да седнете на празничната маса, хапнете две пълнозърнести филийки, за да не сте прекалено гладни и да не наблягате на мазното и сладкото.

Пийте повече вода, тъй като обезводняването повишава апетита. Не обличайте дрехи, които са от еластична материя, тъй като няма да усетите, че сте прекалили с хапването.