Когато декорирате спалнята си, при всички положения вие искате тя да бъде по-комфортна и разбира се колкото се може по-романтична.  За начало ще започнем със съвети и идеи, как да направите така, че от спалнята ви да лъха повече романтика.

Луксозно спално бельо 

Инвестирайте във висококачествено спално бельо за вашата спалня. Това ще я направи по-комфортна и романтична. Изберете хубави завеси, мек килим, пухкави възглавници, меки завивки, удобен и анатомичен матрак.

Декорирайте леглото си 

След като разгледахме темата за спалното бельо, идваме на въпроса за самото легло, пише Obzavezdane.net. Покажете спалното бельо по възможно най-добрия начин. Направете леглото си красиво като сложите прилично количество възглавници.

Намалете осветлението

Твърде яркото осветление очевидно не е твърде романтично и не носи никакво послание. Най-добре е да замените стандартния ключ за светване на лампите с регулируем, т.е. такъв, който ви позволява да намаляте и увеличавате количеството светлина. Използвайте различни източници на светлина като стенни свещници и други подобни. Добре ще е постигнете и ако сложите осветление, което създава ефект за трептене на светлината.

Заложете на топлите цветове

Топлата цветова гама е много по-добра отколкото тази със студени цветове. Декорирайте спалнята си в огнено червено или оранжево. Заложете на земните цветове като зелено, кафеникаво или жълто, за да създадете усещане за по-голям комфорт и романтика.

Свежи цветя

Сложете свежи цветя в стаята си. Така ще внесете природата директно в дома си, което е успокояващо. Приятния им аромат ще ви успокои и ще внесе още повече красота.

Нежна музика

Хубавата музика винаги внася повече романтика.

Лек аромат

Приятния аромат може да накара хората да бъдат спокойни и щастливи. Изберете аромат, който не е силен и натрапчив, за да внесете повече уют и романтика в спалното си помещение. Подходящите аромати са на лавандула, жасмин, канела, ванилия, портокал и черно женско биле.

Премахнете елементарните и излишни елементи

Този тип елементи не носи чувството на романтика, което бихте искали да постигнете. Премахнете всичко излишно, за да съхраните романтиката.

Премахнете телевизора

Всеобщо мнение е, че телевизорите действат хипнотично, а това не е никак романтично. Лишете се от телевизор в спалнята или го затваряйте в шкаф, за да ограничите вредните му влияния. Уверете се, че всички светлини идващи от телевизор са извън вашето полезрение.

Махнете елементите, които ви стресират

Стресът намалява романтиката, затова премахнете и най-малкия стресов елемент от вашата спалня. Тези са елементи са сметките, чисто или мръсно бельо, телевизор, преносим или настоелн компютър, таблет, хранителни продукти, списъци със задачите за деня или седмицата, органайзери, както и документи.

Спалнята трябва да е успокояващо място, където да се уедините в края на тежкия ден, а и не само.

Тя трябва да бъде функционална и красива. По-долу ще намерите още няколко съвета за това, как да декорирате спалното си помещение като професионален интериорен дизайнер ?

Чисто и поддържано

Най-важното нещо за което трябва да помислите е да се погрижите спалнята ви да бъде чиста и подредена. Разхвърляната и мръсна стая не е никак спокойна и не вдъхва уют. Систематизирайте всичко, като поставите всички списания, дистанционни управления, чанти на такива места, че да не се виждат и да не дразнят очите.

Съхранение

Спалнята не е място само спане, но и за съхранение на личните ви вещи. Когато декорирате, уверете се, че имате достатъчно място за съхранение на вашите дрехи, лични вещи и други аксесоари, които трябва да се приберат.

Лукса

Отделете малко повече при обзавеждането на спалнята си. Около 1/3 от живота си прекарвате в спалнята, ето защо е добре да вложите малко повече финансови средства за декорирането на спалнята луксозно.

Фокусна точка

При декорацията на стаята трябва да има между една и три фокусни точки. Фокусните точки ще бъдат по всяка вероятност леглото или източник на светлина, картина или тапет.

Отпускащи цветове

Отново ще се върнем на цветовете. След като спалнята е място за уединение, то тогава тя трябва да е и в успокояващи тонове. Изберете бели или меки пастелни цветове вместо по-тъмни и остри.

Освен всичко останало не забравйте и да покриете телевизора, защото не действа никак успокоително.

Нека само нощните ви шкафчета са еднакви

Много интериорни дизайнери са на мнение, че мебелите в спалнята трябва да се различават едни от други. Повечето дизайнерски спални разполагат със спално легло, скрин, други мебели и нощни шкафчета. Всички мебели се различават едни от други с изключение на нощните шкафчета, които трябва да бъдат еднакви.

Няколко светлинни източника

Голяма част ит активностите се случват в спалнята включително преобличане, почистване, четене и други. Използвайте няколко източника на светлина, за да се осигури подходящо осветление за всички дейности.

Аксесоарите

При избора на аксесоари, избирайте ги в комплекти поне по три. Във всяка група изберете по един елемент, който е висок. Той е носител, а останалите ще са по-ниско от него. Подходящите аксесоари са вази, книги с твърди корици, снимки, растения, свежи цветя.

Изкуство

Изберете успокояващи произведения на изкуството. Можете да покажете голяма снимка в рамка от любимата си дестинация или портрет.

Завесите

Изберете плътни завеси, които да не допускат светлината, ако сте решили да поспите до късно през уикенда. Завесите ви също трябва да са луксозни.

Още новини ТУК