Хората са социални същества. Ние жадуваме да взаимодействаме, защото това е признак на благополучие, забавление и подкрепа. Има някои хора, които са естествено общителни и нямат проблем да започнат разговор с когото и да е. Повечето от нас обаче изпитват затруднения да говорят публично и да създават нови приятелства. Добрата новина е, че има някои психологически трикове, с които можеш да се научиш да привличаш вниманието върху себе си и да накараш хората да те харесват.

Напасвай езика на тялото си

Ако искаш да впечатлиш, да привлечеш внимание или уважание, наблюдавай езика на тялото на човека, с когото общуваш, и се опитай да го имитираш. Изследванията доказват, че това поведение ще покаже чувство на комфорт, ще засили доверието и ще ти помогне да изградиш по-дълбока връзка с човека отсреща.

Говори с открити длани

Езикът на тялото влиза по много различни начини, когато искаш хората да те харесват, но не всеки знае за този трик. Когато говориш с открити длани, повдигнати нагоре, това показва на събеседника ти надеждност и честност.

Практикувай уверена поза на тялото

Уверената поза на тялото ти може да стимулира мозъка ти да мисли, че си уверен в себе си, дори и да не го чувстваш наистина. Точно преди важна среща, отиди до огледалото и си представи, че си супергерой. Сложи ръце на ханша, повдигни глава, изправи стойката си и сложи голяма усмивка на лицето си.

Прави комплименти

Важно е да казваш на хората, които смяташ за добри, умни или красиви, че са такива. Това не е просто учтивост, а влияе на околните относно това, което те мислят за теб.

Когато си нервен, дъвчи дъвка

Нормално е да изпитваш тревожност преди голямо събитие с много хора, които трябва да впечатлиш. Ако смяташ, че това усещане разклаща увереността ти, опитай се да дъвчеш дъвка. Този простичък трик ще те разсее от среса и също така ще увеличи притока на кръв към мозъка.

Носи червено, за да привличаш вниманието

Ако искаш да се откроиш сред тълпата и да привлечеш погледите към себе си, носи червено. Проучванията установяват, че това е чудесен начин за привличане на внимание, особено в емоционален контекст.

Източник: papataci.com