Орхидеята е едно от най-красивите цветя, които може да отглеждаме у дома. Но и то има своя недостатък - цъфти за няколко седмици в годината, а изисква грижи постоянно. Ако имаме поне едно подобно растение у дома, което обаче все още не е изкарало пъпки и няма изгледи скоро да ни радва с красивите си цветове, трябва да знаем един лесен трик, с който да променим това.

Орхидеите са леко капризни и откъм светлина, и откъм влажност, и откъм поливане. To трябва да се случва веднъж в седмицата. А за да имаме здраво растение с много цветове, трябва да знаем не само как правилно да премахнем всичко увехнало, което спира развитието, но и да го подхраним ефективно.

На пазара се продават различни торове специално за този вид цветя, но ние може да си направим не по-малко ефективна лесно, евтино и в домашни условия. За целта ни трябват само обелки от банан и вода - с тази смес ще да накараме орхидеята да цъфти не само през пролетта, но и по няколко пъти в годината.

Единственото, което трябва да направим, е да нарежем обелките от няколко банана на малки парчета и да ги оставим да киснат в купа с топла вода за поне четири часа. Така те ще отделят калий, калций, фосфор и други важни хранителни вещества, които спомагат развитието на растението.

Препоръката е с направената смес да поливаме корените на тези цветя всеки ден в продължение на 10 дни като не прекаляваме с количеството. Така ще направим активно подхранване, което ни гарантира бърз и обилен цъфтеж. За максимален ефект повтаряме процедурата всеки месец, препоръчват от Mirror.

@kivakriti #houseplantdiary ???? #loveforOrchids❤️ #Tipsandtricks✌️ #plantmum #myhealer???????????? ♬ Can't Take My Eyes Off You - Joytastic Sarah

 

 

Източник: lifestyle.bg