Мечтата на всяка дама е да има достатъчно голям шкаф, в който да побере обувките си. Повечето звезди разполагат с цели стаи, но ограничени от пространството на обикновения дом, по-трудно можем да реализираме подобна идея.

Шкафът за обувки от друга страна е подходящо решение за антрето, а и може да има толкова много приспособления. Можете да го използвате като помощна мебел в антрето, за допълнение на закачалката, или като акцент в интериора на това помещение, пише Оbzavejdane.net. Трудностите около изграждането му произтичат най-вече от две неща–пространството, с което разполагаме и дизайна.

Шкаф за обувки в малък коридор

В зависимост от вида на помещението можете да изберете различните модели и модули за интериора от тази част от дома. Ако имате дълъг и тесен коридор, най-добре е да изберете шкаф за обувки, който да е висок. Така няма да заема много място, ще изпълнява нужните функции и в същото време ще събере немалък брой обувки. Ако имате просторно, квадратно антре, можете да използвате няколко ниски шкафа за обувки. Отгоре можете да ги декорирате със закачалки, растения, или възглавнички–удобни и в същото време практични. Така ще имате място за обувките си, място, където да седнете или просто да допълните интериора.

Как да изберем шкаф за обувки 1

Да организираме шкафа за обувки

Организирането на шкафа за обувки понякога може да е доста сложно. Дизайнът и визията му могат да бъдат изключително нестандартни–тръби, превърнати в сложна система за съхранение на обувките ви, кошници, които да съхраняват летните и зимните ви обувки разделно, или просто чекмеджета, в които пазите любимите си модели–възможностите са просто безкрайни.

Според вида и формата на антрето, шкафовете могат да бъдат статични, с ниски или високи крачета, стенни , или вградени в стената. Добре е да използвате надеждни материали, когато правите шкафа за обувки. В зависимост от интериора на антрето, добре е да бъде съобразен в класически, или модерен стил.

Ако тази мебел е самостоятелна от останалите в антрето, добре е да хармонира цветово с тях. Дори обкова или цветът на вратичките е достатъчно, за да бъде в тон с останалите мебели в помещението.

Как да изберем шкаф за обувки 2

Дизайн на мебелите

Можете да изберете шкаф за обувки на три нива, който да ви позволи да организирате обувките си по видове, или по сезони. Чекмеджета от друга страна, могат да бъдат скрити зад вратички, а един шкаф с плъзгащи се врати е подходящ за по-големи помещения с повече модели обувки.

Съобразявайки се с наличното пространство. Това е най-сигурния начин да организирате антрето. Ако е по-голямо, мебел с по-голям обем и врати, и чекмеджета е най-практичното решение. Чекмеджетата позволяват за правилно подреждане, а вратичките скриват всички обувки и създават уреден вид.

Малките шкафове с възглавнички, които можете да използвате за пейки са друго подходящо решение за големите пространства. Също толкова успешно можете да интегрирате и шкаф за обувки в гардероба, ако имате достатъчно място.

Как да изберем шкаф за обувки 3

Можете да комбинирате и кутии, като организирате с тяхна помощ пространство, в което да се поберат обувките ви. Можете да ги оформите като малки и големи шкафчета, или просто наистина да си оформите рафт за обувки, изграден стъпаловидно с прозрачни вратички.
За този модел обаче се нуждаете от повече пространство. Посредством плетени кошници с капаци, или малки контейнери за домашни стоки, също можете да прибегнете до този вариант. Ако имате повече обувки на висок ток и спортни модели, и по-малко ботуши, подобни кошници са добро решение. Можете да ги подредите една върху друга като чекмеджета–интересно предложени е за декорация и в същото време практично.

Шкаф — пейка с ракла

Особено практичен, когато не искате да губите време в избора за обувки. Отваря се ветрилообразно, може да има овална или кръгла форма. Освен това обувките в него са надлежно защитени от прах, а в малки джобчета се подреждат различните обувки.

Правоъгълен шкаф с формата на кубове също позволява да се спести пространство и да се организират обувките.

Шкаф — въртележка

Този механизъм е удачно решение за малки помещения. Може да се използва в антрето, като с едно завъртане позволява да изберем желания чифт. Конструкцията е на няколко нива, всяко с различна големина, което позволява и събранието на различни типове обувки. Недостатъкът е, че обувките са открити и събират прах, а функционалните плотове позволяват да ги подредите по ваш вкус.

Как да изберем шкаф за обувки 4

Въртящо колело

Още една интересна интерпретация на шкафа въртележка. Всъщност представлява поставка, на която по височина можете да поставите обувките си. Сама по себе си представлява въртящо се колело, което е с хоризонтално въртящи се шкафове, в които можете да избирате между различни сезонни обувки. Моделът не е подходящ за ежедневно ползване, но е отлично решение за съхранение на различните стилове или сезонни обувки. Организират се лесно, можете да ги разположите както ви е удобно, а и лесно можете да ги сортирате.

Как да изберем шкаф за обувки 5

Органайзери за обувки

Решение на проблема, ако нямате шкаф за обувки е и органайзера за обувки J-me. Моделът може да бъде изработен в два модела–за съхранение на всякакви обувки, и за обувки с ток. Дизайнът му е толкова незабележим, че практически висят на стената, а покритието може да бъде най-различно. Моделът може да съхранява от три до шест чифта обувки и е решение за малки помещения. Също така успешно се вписва и в гардероби и други малки пространства.

Разнообразният дизайн на шкафовете за обувки, позволява те да бъдат използвани навсякъде и във всеки вид. В зависимост от личните ви предпочитания можете да избирате между въртящи се поставки, шкаф — ракла, шкаф — пейка и други модели, които да отговорят на изискванията ви. Също така можете да разположите чекмеджета, шкафове, или направо рафтове, върху които да се подредят обувките ви. Решението е изцяло ваше.

Въпреки че нямат дългогодишна история, шкафовете за обувки са неизменна част от нашето обзавеждане. Модерните модели са минималистичен дизайн, функционални и се адаптират към всеки тип антре. Вече не се налага да подреждате кутиите с обувки в гардероба, а можете да ги организирате по ваш вкус във всякакъв вид. Единственото, от което имате нужда е малко въображение и търпение.

Още новини ТУК

TNS.bg