Когато търсите диван за дома си, най – вероятно не го правите с мисълта, че той ще ви трябва да само за две – три години. Ето защо изборът на здрав и качествен модел, който да е актуален в следващите години е много важен. Предлагаме ви идеи за няколко типа дивани, които ще се задържат на мода дълго.

1. Без рамка

 

Диванът трябва да е удобен и идеално проектиран за релакс. Изберете мека и голяма рамка с висококачествена тапицерия.

 

2. Без ъгли

Както казахме, диванът трябва да е удобен на първо място. Заоблените форми обикновено са подходящи за всякакви мебели, особено за тази, пише idei.bg.

3. Кадифе

Кадифето блести красиво на светлината, то е добро само по себе си и не се нуждае от щампи, други нюанси и бродерия.

4. Краката

Добрият диван не трябва да изглежда тежък. Моделите с крака са не само за дивани в скандинавски стил, но и в класическия и арт деко стила. А ако добавите тесни подлакътници и регулируема облегалка, получавате ултрамодерен дизайн.

5. Каре

Дори ако имате много прост диван, той може да се превърне в луксозен, ако добавите карета. Визуално той повишава мебелите в цената. А с комбинацията на класически и модерни техники няма да сгрешите.

6. Кожа

Очевидно тя също ще бъде на мода завинаги, но много кожени дивани все още са свързани с типичните интериори на деветдесетте години. Модерната кожа е мека и гъвкава.