Никой не обича и не иска да се взира в празна стена по цял ден. Това е и причината, защо красивата аранжировка е важна стъпка в процеса на декорация. Украсата на една стена обаче не означава само да закачите картина.

Има толкова много начини, с които може да постигнете стилен и елегантен вид.

Ето само няколко от тях.

Дайте нов живот на нещо старо

Стена с огледала в старинни рамки са идеалното решение за малкия коридор. Закачете различни по форма и размер за по – интересен вид на помещението.

Около мебел

Ако имате голяма празна стена с една единствена мебел на нея, запълнете пространството като аранжирате наоколо няколко еднакви картини.

Мислете абстрактно

Големи линейни рисунки на стената са стилно допълнение към всеки интериорен стил. Оформете ги в неутрални тонове за по – силен ефект.

Цветен блок

Тази сива стена, оформена в цветен блок подчертава произведенията, закачени на нея. За по – голям ефект, добавете картина в ярък цвят.

Бъдете смели

Кой казва, че картините трябва да висят само на стената в хола. Бъдете смели, бъдете експериментатори и закачете на неочаквано и необичайно място, например над ваната в банята.

И нестандартни

Няма прекалено големи или прекалено малки стаи за изкуство. А ето и доказателството.

Направете нещо неочаквано

Пеперуди върху тапет с ботанически мотив тапет придават нова стойност на модерното изкуство.

Не на стената

Понякога не е нужно да закачате картините на стената. Просто може да ги подпрете.

Нови граници

Колкото по – голямо и по – ярко е изкуството, толкова по – силно впечатление ще направи. Като в този хол, в който кръглата картина е фокусна точка.

Не само картини

Ако имате колекция от еднакви елементи (в случая шапки), празната стена и идеалното място, за да ги покажете.

Еклектични рамки

Силуети в необичайни дървени рамки ще направи скучния коридор по – жив и по – интересен.

Създайте контраст

Тези ярки абстрактни картини дават толкова много личност в това предимно бяло пространство. В съчетание с модерния графичен килим, те са идеалното решение за тази стая.

Карти в рамки

Ако сте пътешественик, помислете за рамкиране на карти, вместо за принтове или картини.

Цветови синхрон

Тази стая е пример за това, как един цвят може да бъде вдъхновяващ елемент и свързващо звено между мебели, картини и цвят на стените, но без да се натрапва и доминира.

Източник: Idei.bg