Барман от Южна Африка стои зад идеята и осъществяването й. Дейн Ливинард от Йоханесбург от 5 месеца се занимава с проекта  „Кафе в конус”, който придобива все по-голяма популярност. Само в страниците му в социалните мрежи Facebook и Instagram го следват над 1,5 млн. фенове.

Той прави кафето във вафлена фунийка с формата на конус, който е залят с шоколад. Идеята му дошла, след завръщане в Йоханесбург, преди което работел като консултант на кафе в Бразилия, Австралия и Лос Анджелис. Завръщайки се Дейн искал да направи нещо различно. 

„Тук в Йоханесбург имаше голяма конкуренция в сектора с кафе. От проучванията си в Австралия, аз знаех, че това е начина, по който трябва да се насоча на пазара. Хората обичат сладолед, кафе и шоколад”, разказва Дейн.

Така че той решава да прави и трите наведнъж. Просто налива кафе в потопена в шоколад вафлена фунийка.

Първоначално не всичко тръгнало гладко, защото фунийките се размеквали и потичали, а шоколадът се топял. "Купихме нашата собствена машина и започнахме да си правим наши собственивафлени фунийки, с помощта на различни брашна, но шоколада все още се разтапяше. Продължих, в ние вече нямаме никакъв теч."

Сега Дейн Ливинард  използва четири различни вида шоколадовисъединения, всеки втвърден чрез вариране на съдържанието на какао. И всичко е патентовано.

Кафеджийте имат 10 минути, за да изпият кафето преди четирите сладки слоеве се топят.

Идеята на бармана от Южна Африка е забелязана и от проект на Фейсбук, който подкрепил креативната идея с маркетинг стратегия.

Снимки: cnn

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg