Напитка, състояща се от топла вода, лъжичка разтворимо кафе и лимонов сок е новият хит за бързо топене на мазнини и сваляне на килограми. Вкусът не е водещ фактор, но учени са доказали, че има полени свойства от необичайната комбинация.

И лимонът, и кафето са богати на антиоксиданти и имат способността да регулират свободните радикали в човешкото тяло. Полезните витамини в лимона помагат на метаболизма и имунитета.

Имайте предвид, че тази напитка не е чудотворна и не може магически да стопи излишните килограми. Единственото, което тя ще направи е да стимулира естествените процеси на тялото.

Тази комбинация е най-ефективна за кожата, защото и двете съставки помагат за нейното изравняване и за еластичността й, като стимулират синтеза на колаген.

Внимание!

Поради наличието на лимон, тази напитка е забранена в случаи на бъбречни и жлъчни нарушения, киселини или язви, както и в случай на цитрусови алергии. Също така се препоръчва да не миете зъбите си веднага след пиене на това лимоново кафе, за да избегнете увреждане на емайла на зъбите. Най-добре изчакайте 20 минути, изплакнете добре устата си преди четкане.