26-годишната Мис Оклахома Оливия Джордан стана Мис САЩ 2015, побеждавайки останалите 50 кандидатки за престижната титла.

Събитието, което се проведе в Батън Руж, Луизиана, бе помрачено от изказванията на милиардера Доналд Тръмп, който е съсобственик на конкурса. При старта на неговата кандидат-президентска кампания той се изказа грубо за мексиканските имигранти и предизвика остри реакции,съобщава фаштаг-бг. Няколко телевизии отказаха да излъчват конкурса за красота, а известни имена се оттеглиха от участие като съдии, изпълнители и водещи.

Мис САЩ 2015

Участничките в конкурса за красота бяха подложени на сериозно въпроси, засягащи темата за различните раси. Някои от красавиците се затрудниха с въпросите, въпреки че това е една от водещите теми напоследък в САЩ. Попитана какво би направила, за да подобри взаимоотношенията между представителите на различните раси, като условието бе да бъде конкретна, Мис Невада Британи МакГауън отвърна: "Това, което бих направила, за да подобря взаимоотношенията в САЩ, е да събера повече хора от различни раси, да бъдат заедно и... Мисля, че се нуждаем от... Нуждаем се да бъдем по-приемащи и трябва да събираме хората."

На въпрос дали политическата коректност помага или вреди на държавата и защо, Мис Род Айлънд Анеа Гарсия коментира: "Това е много добър въпрос. Мисля, че е баланс между двете. Ние определено се нуждаем... Съжалявам, бихте ли повторили въпроса?" След повтаряне на въпроса, миската допълни: "Мисля, че е баланс между двете. Имаме нужда хората да ни напомнят, особено политиците да ни напомнят, кое да правим правилно и кога да правим грешно, и никога..." Времето изтече преди красавицата да успее да завърши мисълта си.

Мис САЩ 2015

Мис Оклахома Оливия Джордан, която спечели титлата Мис САЩ 2015 бе попитана коя е следващата тема, която трябва да бъде обсъждана на национално ниво, след като горещи теми в момента са флага на Конфедерацията, полицейското насилие и еднополовите бракове. Джордан обясни: "Мисля, че има нужда да се говори за връзките между расите в нашата страна. Не сме разрешили този проблем. Все още имаме проблеми и продължаваме да чуваме за изникващите нови. Наистина трябва да поработим върху това да бъдем по-приемащо общество и да бъдем общество, в което всеки един човек, без значение от расата му, без значение от пола му, има същите права, привилегии и възможности."

Още новини ТУК

TrafficNews.bg