Бившата звезда на Ботев Пловдив Иван Цветкив празнува днес 36-ят си рожден ден. 

"Честит рожден ден Ванка завинаги оставаш в ботевистките ни сърца, императоре", "Честит рожден ден, Вуйчо Ваньо!", "ЧРД, професоре! Завинаги в нашите сърца", "Честит рожден ден, машино, жив и здрав да си.... Завинаги в нашите сърца!!!" и още много други поздрави се завъртяха в социалните мрежи по повод празника на футболиста.

Професорът или Вуйчо Ваньо посвети 3 години на клуба и се превърна в любимец на феновете на "жълто-черната" идея.

Цветков е продукт на школата на Пирин, но едва на 17 годишна възраст е привлечен в отбора на СК Хееренвеен. За "сърцата" записва 16 мача и вкарва 2 гола.

През лятото на 2000 преминава във Веендам. Още в първия си сезон Цветков показва страхотна игра, вкарвайки 18 гола. Така той става голмайстор на Ерсте девизи. На следващият сезон българинът отбелязва 20 попадения.

След тези силни сезони той подписва с ПЕК Зволе и играе в Ередивизи. За 41 мача отбелязва само 1 попадение. След като ПЕК Зволе изпадат Иван играе за Хелмонд Спорт, където вкарва 19 гола.

През 2005 преминава в Спарта Ротердам. След това играе за Сиваспор, където вкарва 4 гола в мач срещу Касъмпаша. Вкарва 11 гола през сезона.

От 2008 играе за Хазар Ленкоран и става втори голмайстор на първенството.

На 4 март 2011 се връща в Пирин. На 2 април вкарва първият си гол в мач с Монтана. За едва 12 мача Иван се разписва 8 пъти. През лятото на 2011 година пристига в Левски. Първоначално е взет за резерва на Шурд Арс, но още в първит кръг срещу Славия се разписва.

 Цветков е често оставян резерва, но през втория полусезон играта му се подобрява и той вкарва много важни попадения за "сините". В последният си мач за Левски вкарва хеттрик на Светкавица и завършва сезона като голмайстор на отбора. През юни 2012 подписва с Ботев (Пловдив).

Още новини ТУК

TrafficNews.bg