Както във всички типове стаи, така и в детската, всеки елемент и детайл е определящ за стила и визията на помещението. Днес ще ви предложим няколко модела набебешки стаи в скандинавски стил, в които ще откриете идеи за обзавеждане на детска стая.

В последните години интереса към някои от стиловете в интериорния дизайн расте. Един от все по-предпочитаните е скандинавския. Ще го разпознаете и в следващите идеи за детска стая. Темите в интериорния дизайн са наситени с енергия, блясък, светлина и чар, пише GranDecor.bg.

Образцови неутрални модели

За да създадем бебешка стая в скандинавски стил, най-добре е да заложим на неутрален бял фон, дървен под, изобилие от естествена светлина, изчистени линии и декор. Меки плюшени килими или пухкави възглавници в сиво или синьо биха били отличен баланс на фона на бялото наоколо.

Избор на свежи цветове

Скандинавският тип обзавеждане за детска далеч не отрича употребата на свежи и ярки цветове. За да постигнем настроение в интериора е добре да тонираме с нежни тонове. В зависимост от пространството, можем да оцветим една стена или да заложим на пъстър декор и ярки елементи в обзавеждането. От розово, през жълто и небесно синьо – всеки тон ще допълни колорита на стаята.

Минималистичен декор

Една от характерните особености на северния стил е минималистичното обзавеждане. Изчистените от много детайли пространства са характерни и това е гаранция за допълнителен простор в помещението. Това не отрича акцентите и допълнителните аксесоари, но се набляга повече на декорация за стените. Свободното пространство в детската стая е важен фактор.