Някои храни са способни да ни причинят главоболие, докато други успяват да ни предпазят от болката. Днес ще ви споделим кои са онези храни, които трябва да похапвате повече и по-често, ако страдате от болки в главата.  

Вода: За никой не е изненадващо, че първа в списъка е именно водата. Тя е важна за нас, защото благодарение на нея успяваме да се хидратиране. Ако усещате силно главоболие, първото, което ви съветваме да направите, е да изпиете чаша, пълно до горе с вода. Веднага ще усетите свежест и ще се почувствате значително по-добре. 

Мента: Ментата е решение за хора, които често страдат от главоболие. Може да потъркате слепоочията си с пръсти, като преди това сте си сложили няколко капки масло от мента.  

Кафе: Това е напитката, която ще ви помогне да се справите с главоболието. Веднага, щом усетите напрежение в областта на главата, изпийте чаша кафе. 
 
Хималайска сол: Налейте чаша с вода, смелете малко хималайска сол в нея и добавете сок от половин лимон. След минути ще сте забравили за дискомфорта.  

Джинджифил: Джинджифилът може да ви помогне да се справите с мигрената. Имате няколко варианта – да си приготвите чай от него, да го смесите с малко лимон и мед или да го похапнете самостоятелно.