Вече никой не може да бъде учуден от снимките на звездите, които ни заливат ежедневно от червените килими, снимачните площадки и личните им профили в социалните мрежи. Истинска рядкост, обаче са фотосите, с които те получават първите си големи роли. А те са най- интересни. На тях звездите са изобразени без излишния блясък и патос на славата. Там те са млади, пълни с енергия и сили да изпълнят мечтите си.

Серията снимки е на световноизвестния фотограф Джон Стодард (John Stoddart). Той е известен с това, че запечатва знаменитостите в момента, в който кариерата им започва да върви нагоре. Признат е за един от 100-те най- влиятелни фотографи на 20 век.

Вижте галерията от много редки снимки, направени в зората на кариерите на някои холивудски знаменитости.

Катрин Зита – Джоунс. Снимката е от 1991 г, буквално преди актрисата да замине за Холивуд от Уелс, за да покори киното.

 

Даниел Крейг. Снимката е направена през 2003-та година, три години преди да стане Джеймс Бонд в „Казино Роял“.

 

Сър Антъни Хопкинс. 1991, актьорът е запечатан малко преди пускането на „Мълчанието на агнетата“, затова можем да кажем, че от снимката ни гледа д-р Ханибал Лектър.

 

Тилда Суинтън. 1986 година, Лондон. Актрисата е запечатана в първата си голяма роля във филма „Карваджо“, където тя изигра приятелката на художника Лена.

 

Пиърс Броснан. Още един Джеймс Бонд, версия от 1995-та година. Актьорът вече е придобил популярност, след играта си в „Мис Даутфайър“, излязъл две години по- рано.

 

Хю Грант. Към 1993-та година, когато е била направена снимката в Лондон, Хю вече се е снимал в много телевизионни шоу програми и телевизионни филми. Този кадър е запечатан година преди актьорът да стане супер популярен с ролята си в култовия „Четири сватби и едно погребение“.

 

Мартин Скорсезе. Снимката е от 1993-та година, към този момент в актива на Скорсезе има филми като „Добри момчета“ и „Разяреният бик“.

 

Джереми Айрънс. Сниманият на задната седалка на лондонско такси през 1990-та година тепърва очаква големия си пробив в киното.

 

Арнолд Шварценегер. 1988, хотел Le Maurice в Париж. Австрийският културист вече е известен като „Терминатор“ и „Конан варварина“.