Хирон е ретрограден в Овен в периода 12 юли до16 декември 2020 година включително. В предстоящия период амбициите ще преминат към агресия под всякаква форма. Очаква се драстично разминаване между думи и дела.

Който има силна воля и търпимост, ще преживее по-малко неочаквани и неприятни събития през този период. Ще се засили конфронтацията между власт и общество. България ще продължи да потъва в блатото на политическата криза.

Губещите ще се оправдават с "Целта оправдава средствата". Целите на Първите ще бъдат възпрепятствани, и не само няма да се радват, ала ще заплатят за желанията си с изключително висока цена.

Една центристка партия ще определи дали изборите ще бъдат предсрочни или редовни. Очертават се все по-остри сблъсъци на политическата арена между 19-ти септември и 28-ми ноември.

Хирон е категоричен в своят ретроград, че обещанията ще останат една химера и нищо повече от това.

Хирон  в древногръцката митология е мъдър кентавър, син на Кронос и океанидата Филира, които встъпили в брак тайно от Рея. Хирон се родил полу-кон, полу-човек, тъй като Кронос, настигнат от Рея, приел вид на кон.

След като видяла ужасното си дете, поискала боговете да я превърнат в каквото и да е, само да е далеч от детето си. Превърнали я в липа.

След като останал сам и изоставен (баща му се върнал при жена си) в гората Пелион, Хирон се отдал на учение. Натрупал много знания, научил се да свири изкусно на лира, както и изучил целебните свойства на билките.

 

Красимир Куртев – езотеричен анализатор