След като през декември главният изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг допусна въвеждането на бутон dislike (не харесвам) в социалната си мрежа, сега внедряването му изглежда по-близко. 

Днес Зукърбърг потвърди, че се работи по въвеждането на нов бутон, с който потребителите да могат да изразяват някакъв вид неодобрение. Сега те са затруднени да реагират на съобщения за смърт в семейнството, природни бедствия или други печални събития, защото единствената възможност е да "харесат" поста. "Хората искат бутона "не харесвам" от години, работим по това и сме близо до решение, което да предложим", каза шефът на компанията.

Изданието коментира, че едва ли бутонът ще бъде наречен "не харесвам" и припомня за слуховете за въвеждането на бутони за подкрепа и съчувствие. Така или иначе, Зукърбърг обещава още възможности на потребителите да нюансират своето отношение към това, което им съобщават приятелите. 

"Фейсбук" генерира около 4.5 милиарда "like"-а на ден според официалните данни на сайта. През декември, когато заговори за възможността за обратното, Зукърбърг  наблегна, че тя не бива да насърчава негативизма

Още новини ТУК

TrafficNews.bg