Хайки срещу каруци, които превозват отпадъци от ромските махали в пловдивския район "Северен" и ги стоварват на нерегламентирани места, започват в район Северен. 

От 20 – ти януари ще стартират акции срещу изхвърлянето на смесени битови и строителни отпадъци на нерегламентирани места на територията на района. Това бе решено вчера на организираната работна среща в районната администрация, на която присъстваха със зам.-кметът по обществен ред в голямата община Георги Маринов, директорът на "Чистота" Иван Стоянов и служители от Трето полицейско управление.

Целта е отпадъците да бъдат изхвърляни в регламентираните за това съдове, да се следи да не се изхвърлят извън тях, както и да се предотврати създаването на нерегламентирани сметища.

Граждани, които станат свидетели на превозване на строителни отпадъци с каруци могат да подават своите сигнали на еко телефон 6-166.

На него се приемат всякакви сигнали за екологични нарушения като нерегламентирани сметища, ненавременно извозени отпадъци, висок шум и мръсен въздух.

Още новини ТУК

TNS.bg