От избора на перфектния цвят на боята до търсенето на допълващи мебели и закачане на картината на стената, има толкова много неща, за които трябва да мислите когато декорирате дома си.

Но колкото и да се стараем, често допускаме някои, на пръв поглед, елементарни грешки, които обаче не убягват от погледа на експертите. Вижте някои от тях.

Малки килими

Дори да искаме да зонираме някоя част от голямата стая, е много важно да изберем правилния размер на килима. Те са си инвестиция и затова, ако купите по - скъп модел, който и ще ви служи дълги, и ще добави щипка лукс към интериора, се уверете, че избирате точния размер, пише idei.bg.

Картини, които не са на точната височина

Най-добрият начин да избегнете грешната височина е да центрирате произведението до средното нивото на очите (160 см). Така тя ще бъде  пропорционална на стената и няма да се налага да местите излишно погледа, за да я гледате.

Неправилен размер на мебелите

Никой не е имунизиран срещу това - дори професионалните дизайнери от време на време! Но това е нещо, което трябва да избягвате. Проверете два пъти с точност размера на помещението и размера на мебелите, които сте избрали. Не забравяйте да предвидите място за минаване, за отваряне на шкаф или чекмедже, както и височината.

Претрупвате с твърде много вещи

Стая, пълна с прекалено много мебели и декоративни предмети, е изморителна за окото. Когато не претрупвате прекалено много пространство, създавате лекота и ефирност и позволявате на фокусната точка да изпъкне.