Ролята на недостъпна жена е стар трик, към който почти всяка е прибягвала, когато е искала да предизвика желанието на един мъж. Но работи ли? Проучване по темата потърси отговора на въпроса.

За целта изследователите накарали свободни мъже от Хонгконг да се включат в събитие за скоростни срещи, където за кратък период от време могат да се срещнат с много жени.

Част от жените, които са се включили, били инструктирани да се държат свободно, да поддържат разговора и открито да флиртуват. Втората група пък трябвало да се държат недостъпно, изпращайки сигнали, че искат нещо повече от среща, но и да не позволяват на мъжете да поемат контрол, пише Missbloom.bg.

Какви били резултатите? Мъжете споделили, че макар и наистина да им се отразило играта на гоненица с недостъпните дами, те по-скоро искали да прекарат с тях една вечер и нищо повече. Тези, които били непринудени в разговора си пък предизвикали повече положителна реакция и участниците в изследването споделили, че с тях биха искали да продължат да се виждат и след първата среща.

Така че, момичета, отговорът е очевиден – ако искате да накарате един мъж да ви желае, но само за секс, ролята на недостъпната ще ви послужи. Но ако се стремите да си създадете реални отношения с някого, не се страхувайте да бъдете себе си и да покажете какво искате.