Жена "получи" най-доброто усещане за дежа вю, благодарение на функцията Street View на Google. 

Лиан Картрайт от Карлайл е била хваната два пъти в Google Maps на едно и също място – през девет години, пише GLasNews.

41-годишната майка споделя, че е била „поразена“, когато разбрала, че се е появявала в почти идентична снимка близодесетилетие по-късно.

Лиан, държавен служител, публикува двойката снимки във Facebook на 12 септември и каза, че е сравнявана с „пътешественик във времето” поради съвпадението, което според нея е „едно на милиард”.

"Стоя точно на същата тротоарна плоча и все още нося чанта на рамото си. Толкова е смешно, но толкова странно.", обяснява жената, цитирана от metro.co.uk.

Лиан каза, че първото изображение от 2009 г. е направено напът за работа около 8 сутринта. Вторият кадър, заснет през 2018 г., е бил по време на обяда й. Нейният съпруг Ричард пръв забелязал, че тя стои на същото място - с чанта в същата ръка и на двете снимки. 

„Казахме на всички на работа и им беше смешно. Мислех да го пусна във Facebook, защото не познавам друг, на когото се е случвало“, допълва тя тя. Майката разказва, че е получила много отговори на публикацията си, като един човек коментира: „това всъщност е лудо и готино в същото време“.

Сега тя се шегува, че ще следи за колите с камери на Google и ще се опита да се увери, че ще бъде снимана за трети път.

Превод: GLasNews