Британка беше глобена за хвърляне на боклук на улицата преди повече от 10 години - за хартиена опаковка на сандвич. Грейс Фърт се призна за виновна в "престъплението" и беше присъдено да плати 40 паунда от съда в Стокпорт. Към глобата също така била добавена и горница от 15 паунда, съобщи говорител на съда.

Съобщава се, че Фърт е осъдена в нейно отсъствие през август 2009 г. и е глобена 175 паунда, като са й начислени и 180 британски лири за съдебно производство. Фърт казала пред съда, че нямала представа за глобата - докато не била уведомена този декември за „историческия дълг“. Тя твърди, че всички предишни писма са били изпращани до дома на майка й, където пощата, адресирана до нея, е била или изхвърлена, или върната на подателя, според Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Въпреки че Фърт твърди, че не е знаела за производството, започнато срещу нея преди десетилетие, тя се призна за виновна за замърсяване. Глобата й бе намалена на 40 паунда плюс надбавката от съда.

Една жена получи необичайна глоба за хвърляне на боклуци миналото лято, след като нахрани гълъб с парче наденица. На Сали-Ан Фрикър беше наредено да плати 150 паунда, след като бе забелязана да хвърля парче храна на птицата, докато пазарувала в Бат.