Името Гарциния Камбоджа стана популярно по целия свят през последните години поради фантастичните си ползи, особено поради силата си да води до отслабване, да намалява стреса, да се бори с депресията, да понижава холестерола, да регулира кръвната захар, да подобрява метаболизма и да повишава енергията.

Какво е Гарциния Камбоджа?

Гарциния Камбоджа е тропическо растение във формата на зелена тиква. Произхожда от плодородната югозападна Азия, която е съкровищница от природни ресурси, подходящи за човешкото здраве. Той съдържа хидроксицитратна киселина, за която е известно, че блокира натрупването на мазнини в организма, потиска апетита, намалява стреса и увеличава енергията. Гарциния Камбоджа е революционно откритие, което ще ви избави от проблемите с наднорменото тегло, сърдечните заболявания, диабета тип 2 и високия холестерол.

Отслабване

Това е областта, в която Гарциния Камбоджа получи цялото си международно признание.Този удивителен лек за затлъстяване, този екстракт, влияе на загубата на тегло по много начини. Първо, Гарциния Камбоджа предотвратява задържането на калории като мазнини. Определени ензими забавят метаболизма, когато тялото стане "мързеливо" и съхранява мазнини.

Този екстракт блокира производството на тези ензими, така че вместо мазнини, тези калории се превръщат в гликоген, който е необходим за изграждането на мускулите. Физическият външен вид се променя напълно и тук се ражда мотивацията за по-здравословен живот.

Понижава холестерола

Вторият основен начин, който Гарциния Камбоджа помага при отслабване, е чрез оптимизиране на холестерола на тялото ви. 

Това предотвратява атеросклерозата, инфаркта и инсулта, като същевременно понижава кръвното налягане и осигурява енергия за ежедневните ви задачи.

Намалява апетита

Това е третият и последен начин, по който Гарциния Камбоджа е в състояние да помогне на хората да отслабнат. Потискайки апетита, тренира тялото да се храни в определени моменти и в определени количества.

Намалява стреса

Активната съставка на Гарциния Камбоджа, което го прави чудесен за отслабване и за здрави ентусиасти, се нарича хидроксицитна киселина. Това съединение е пряко свързано и с регулирането на нивата на кортизола в кръвта, който е един от най-често срещаните хормони на стреса. Като намалява нивата на хормона на стреса и контролира тревожността, тази билкова добавка може да помогне за подобряване на здравето и функциите на всички ваши органични системи и да намали оксидативния стрес в цялото тяло.

Естествен антидепресант

Органичните съединения, открити в Гарциния Камбоджа, могат да действат като антидепресанти, освобождавайки серотонин в тялото, хормона на щастието. Помага при чувство за приповдигане и насърчаване.

Регулира кръвната захар

За хората, страдащи от диабет, Гарциния Камбоджа е чудесен избор като допълнително лечение.

Подобрява метаболизма

Като цяло всичко, което може да ускори изгарянето на калории и да понижи холестерола, подобрява метаболизма. Ако подобрите метаболизма си, това означава още по-бързи резултати в областта на отслабването. Гарциния Камбоджа в ежедневието ви е мъдър избор. Подобреният метаболизъм означава повече енергия и по-малко калории в мастната тъкан.

Увеличава енергията

Когато започнете да отслабвате, това е голяма промяна за тялото и много хора изпитват умора и мускулна слабост. Екстрактът от Гарциния Камбоджа може да помогне в борбата с това, като засили енергията и ви помогне да преодолете моментите на изтощение.