Може и вече да сме в месеца на виното и любовта, но за разлика от миналата седмица, която посветихме на напитката на боговете, тази ще разнообразим с коктейл. И въпреки че той не е вдъхновен от Деня на Свети Валентин, е свързан с друго и също актуално събитие.

Раздадоха наградите Грами и както се очакваше, Тейлър Суифт отвя всякаква конкуренция. Тя спечели грамофонче за албум на годината и стана единственият изпълнител, който печели най-голямата награда на музикалната индустрия четири пъти в кариерата си.

И освен че при получаването на наградата си певицата изненадващо зарадва феновете си с новината, че предстои излизането на новия ѝ албум, те продължават все така активно да се вълнуват от живота ѝ като цяло. Защото Тейлър Суифт е явление не само на музикалната сцена, но и извън нея.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Така например буквално ежедневно в западните медии излизат новини, свързани с връзката на певицата със спортиста Травис Келси. Едва ли не под лупа се следи всяко нейно излизане. А наскоро научихме, че е посетила и ресторант Rye, близо до Канзас Сити.

От The Washington Post разбираме, че служителите там са издали една от любимите напитки на Тейлър Суифт. И това очевидно е коктейлът French Blonde, който се твърди, че тя е поръчала няколко пъти за една вечер.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Въпреки че не е популярен колкото Cosmopolitan (друг известно любим коктейл на певицата), French Blonde определено си заслужава вниманието ни. Защото е свеж и на цвят, и на вкус, и освен това е лесен за приготвяне. Ето я оригиналната рецепта според Delish.

@cocktails Taylor Swift has a new favorite cocktail ???????? And it's not a vodka diet coke! ???? This French Blonde is a delicately sweet & T-Swift approved ????✨ #taylorswift #tswift #talorswiftcocktail #taylor #frenchblonde #frenchblondecocktail #stgermain #grapefruit #lemon #gin #lilletblanc #celebritycocktails #cocktails ♬ original sound - Viral cocktails

Какво ни трябва

  • 15 мл ликьор от бъз, например St. Germain
  • 30 мл сух джин
  • 60 мл Lillet Blanc (вид аперитив)
  • 60 мл сок от грейпфрут (препоръчително прясно изцеден)
  • няколко капки битер лимон

Какво ги правим

В пълен с лед шейкър слагаме всички съставки и разклащаме добре за поне 30 секунди. След това прецеждаме в коктейлна чаша, например за мартини. Наздраве!

 

Източник: Lifestyle.bg