Питър Джаксън оглави класацията на списание "Форбс" за най-високоплатените звезди в шоубизнеса за 2021 г. Всички изпълнители в Топ 10 са мъже, като само три жени попадат в Топ 20.

Джаксън е режисирал филмите "Властелинът на пръстените" и "Завръщане" . През 2021 г. той е спечелил 580 млн. долара, главно чрез продажбата на част от бизнеса си с визуални ефекти. Джаксън е спечелил лично около 600 млн. долара в брой и 375 млн. долара в акции от сделката. След Стивън Спилбърг и Джордж Лукас той е третия човек в историята, станал милиардер от правене на филми.

Музикантите Боб Дилън, Пол Саймън и Брус Спрингстийн попадат в десетката благодарение на продажбата на своите каталози, като последният е на второ място, след като е продал музиката си на Sony Music за приблизително 500 млн. долара.

Трей Паркър и Мат Стоун, които са създатели на "Саут Парк" са на шесто място с 210 млн. долара, след като подписаха 6-годишен договор за 900 млн. долара с Paramount+ за създаването на няколко филма.

Музикантите Джей Зи, Кание Уест и актьорът Дуейн "Скалата" Джонсън също влизат в класацията, заради продажбите на филми и музика и други занимания.

Най-добре печелещата жена през миналата година е Рийз Уидърспун, като намира 12-о място в класацията. Актрисата е спечелила 115 млн. долара чрез продуцентската си компания Hello Sunshine, както и 20 млн. долара за ролята си в сериала The Morning Show на Apple TV.

Чък Лори заема 13-о място със 100 млн. долара, той е създател на "Двама мъже и половина" и "Теория за големия взрив". Създателят на "Закон и ред" Дик Улф е на 15-о място с 86 млн. долара. Кевин Брайт, Марта Кауфман и Дейвид Крейн, които са създатели на "Приятели" са спечелили 82 млн. долара и заемат 17-о място в класацията.

Продуцентът на "Бриджъртън" и създател на "Анатомията на Грей" Шонда Раймс е на 18-о място с 81 млн. долара.