Списание Forbes всяка година излиза с класация с общо 100 жени, в която подрежда най-влиятелните дами в света в различни категории.  Тази година представителките от света на медиите и развлечението са общо 15.

На 7 декември Forbes публикува ежегодния си списък, като в него виждаме имената на Риана, Тейлър Суифт, Бионсе, Опра Уинфри и много други влиятелни личности. Всички те са заслужили мястото си с постиженията, направени през изминалите 12 месеца в професионален план.

Една от дамите в списъка е Риана, която беше определена за национален герой на Барбадос, след като страната получи статут на свободна република и премахна влиянието на кралица Елизабет II. Риана се нарежда на 68 място в списъка на Forbes. През 2021 година изпълнителката се превърна в милиардер, благодарение на огромния успех на козметичната си линия Fenty Beauty.

Бионсе пък попада на 76 място. Тя е спечелила общо 250 млн. долара, благодарение на турнето си On the Run II, в което участваше и съпругът ѝ Джей Зи.

На 78 място се нарежда Тейлър Суифт, която пусна на пазара няколко свой албума, като два от тях бяха презаписани версии на вече стари парчета.

Междувременно Опра Уинфри, която не спира с ексклузивните интервюта се нарежда на 23 място, като получава наградата за най-влиятелна жена в медиите и развлечението за 2021 година. Богатството ѝ се оценява на 2,6 млрд. долара.

Макензи Скот  оглавява тазгодишната класация, заменяйки бившия германски канцлер Ангела Меркел, която се класира на първо място на 15 от предишните 17 издания на този списък. Скот, която е дарила богатството си в безпрецедентен мащаб, е раздала 8,6 милиарда долара от богатството си за благотворителни дарения, включително 2,7 милиарда долара само тази година. 

Вицепрезидентът на САЩ  Камала Харис, е най-високопоставената жена политик в историята на страната, заема второто място, следвана от председателя на Европейската централна банка  Кристин Лагард,  която е една от петте жени, които последователно се появяват в списъка от самото му създаване.