Цветовете са форма за невербална комуникация. Техните послания и смисъл може да се променят от един ден в друг, в зависимост от настроенията ни.Например, човек може да избере да носи червен цвят днес. Това ще посочи едно или повече от психологическите значения на червеното,  включително и намеренията определена личност.

Пред читателите на Trafficnews.bg  езотеричният анализатор Красимир Куртев разкрива тайните на:

Личност Цвят Червен

Ако любимият ви цвят е червен, ще ви идентифицира като екстровертна и оптимистична, смела и уверена личност. Вие сте ориентирани към действие и физически активни - сексът е необходимост за вас - имате силни инстинкти за оцеляване.

С този цвят, вие искате да бъдете център на вниманието, в светлината на прожекторите. Вашите червени копнежи са знак - Внимание!  Останалите хора  ще са привлечени от жизнеността и чувството за вълнение, които излъчвате.

Като Личност Цвят Червен, вие сте амбициозни и конкурентни, обичате да бъдете победители - ориентирани към постиженията, а второто място не е достатъчно за вас. Червеното   се извисява с категоричното: С мен всичко или нищо!

Обикновено лесно придобивате уважението на другите с вашето практическо и обосновано отношение и способност да поставяте граници. Като любители на червеният цвят имате страст и ентусиазъм за живота, и не се страхувате да преследвате мечтите и целите си до дупка. Вие сте импулсивни, но трябва да преброите до 10, преди да реагирате на ситуации, тъй като в тези ситуации често се проявяват гневът и агресията.

Винаги бързате, желаете да направите всичко точно сега, независимо от последствията. Търпението не е една от вашите силни страни. Вие не отлагате, изповядвате максимата: Не отлагай днешната работа за утрешният ден! Защото винаги имате готовност да свършите това, което сте решили още днес. Червените хора могат да бъдат агресивни и лесно се поддават на  гняв, проявяващи буен нрав. Избухвате незабавно, но се успокоявате много бързо, забравяте, че се е случило и не се притеснявате.

Изпитвате силна необходимост от власт и контрол, която е свързана с вашите основни инстинкти за оцеляване, така и за абсолютна реализация. Можете да бъдете донякъде потайнствени, да не искате да изглеждате неинтелигентни или невежи. Като „Личност Цвят Червен“ сте работливи, ако сте шефове - не търпите компромиси. Тъй като сте ориентирани към действие, вие сте перфектционисти в спазването на срокове като започване и приключване на работата в точното време.

Можете да бъдете много решителни, когато искате нещо, ала сте и склонни сами да потушите пламъка на вашият ентусиазъм. Придвижвате се привидно бавно към следващата най-добра за вас цел, когато бързо се отегчавате от предишното ви желание. Сетне изведнъж изригвате като вулкан - искам всичко, още сега!

С червеня цвят на личността може да имате мощно активно его и да се явите над увереността си със супер надуто чувство за собствената си стойност.

Макар че може да не показвате всички характерни черти на Личност Цвят Червен, които изброих до тук, ако обичате червения цвят, може би ще се окажете някъде в описанието.  Ако пък не харесвате този цвят, да откриете, че проявявате някои от негативните му черти, особено когато сте в стрес.

Възможно е да имате проблеми да се справите със страстта, вълнението и високата енергия, която генерира червеното. Може да искате повече вълнение, енергия и страст в живота си, но се страхувате, поради някаква причина, или липсата на самочувствие.

Да сте преуморени и да имате нужда от спокойствие,  а не от висока енергия или да откриете, че гневът е трудна емоция с която може да се справите.

Не се изключва и възможността да сте претърпели отхвърляне или поражение в ранна детска възраст и не вярвате, че можете да спечелите.

По цветовете ще ги познаете!

Езотеричният анализатор Красимир Куртев - Алеф. Куртев е  Doctor Honoris Causa,  общественик, езотеричен писател, херменевтик  и философ. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.