Британският музикант Ед Шийран, който стана артист на десетилетието във Великобритания според официалните класации, ще направи почивка в кариерата си, за да си почине след три години непрекъсната работа. По време на почивката си той ще се посвети на пътувания, четене и творчество, - това съобщи самият певец в профила си в Instagram.

Шийран пише още, че откакто е излязъл албумът му "Divide" през 2017 г., той работи почти без прекъсване.

"Затова сега реших просто да си почина, за да пътувам, пиша и чета. Няма да бъда в социалните мрежи, докато не дойде време за завръщане", написа той.

Шийран не посочи колко време ще си почине, като отбеляза само „ще се видим, когато се видим“. 28-годишният музикант обеща на феновете си да се върне, когато му дойде времето, и това да стане с нови песни.

Ед Шийран е един от най-продаваните музиканти. Става известен през 2011 г. след излизането на сингъла The A Team. Албумите, които издаде след това, заеха първо място в британската класация, а последният, издадено през 2017 г., също оглави американската класация. В момента са продадени повече от 15,5 милиона копия на албума, включително сингъла Shape Of You, Castle on the Hill, Perfect.

В края на 2017 г. Ед Шийран стана носител на Ордена на Британската империя за приноса си в музиката и благотворителността. В течение на кариерата си той стана носител на „Грами“ четири пъти, получи и пет награди „Брит“, шест награди „Билборд“ и много други.