Доброволците от "Пухкавите лапички на България"  и сдружение „Малките Големи“ са се заели със задачата да построят първия приют за котки в България. Той ще се намира в балчик, като общината им е предоставила малка сграда. " Все по-често работим по сигнали за бедстващи котки из цялата страна, имаме ангажименти с поредица ветеринарни клиники в София, Пловдив, Варна, Балчик, Добрич, Асеновград, Стара Загоря, така към момента само за скромните две години дейност имаме спасени, лекувани и щастливо задомени над сто котки, както и десетки кучета. С много грижа, търпение и старание подслоняваме животните в домашни условия, но бройката им става все по-непосилна" разказват от сдружението. 

Сега техен ангажимент е да намерят средства, за да са превърнат голите тухлени стени в уютен подслон за пухкави бездомничета. "Междувременно Балчик последните месеци стана убежище и на много украински бежанци, които имат нужда от нашата помощ за домашните си любимци, вече имаме няколко приютени, а някои, с мъка изоставени от стопаните си, защото продължават към други европейски страни, са вече щастливо одомашени" разказват доброволците. 

Те се обръщат за помощ към хора, които обичат животните да им помогнат с да създадат добри условия за животните в приюта.     Нуждаят се от легълца, котешка храна, купички, транспортни клетки, катерушки, драскалки, тоалетни, каишки и поводи (за кучета) и т.н. котешки или кучешки пособия. 

"Нашият апел към всички ви, където из страната да се намирате, е заедно изградим първия приют за котки в Балчик! Освен, че ще е първото такова пространство в необластен град, приютът ще ни помогне да спасим много повече котки от улицата, където те ежедневно стават жертва на автомобилния трафик, на инфекции, болести и недобронамерени граждани. Същевременно, сградата ще служи и за временен подслон на подлежащи на кастрация котки, както и за престой на току-що кастрирани такива, което е ключова част от борбата със свръхпопулцията на бездомните животни. Така по един изцяло хуманен начин драстично ще се ограничат техните страдания и ще се намали котешката популация в града и региона" призовават от сдружението. 

Изчислили са, че са нужни поне 10 000 лв. , за да ремонтират сградата, което включва:

- Изолация и измазване на  на приюта, така че да е сух и топъл за животинките, особено през студените месеци

- да закупят нужните мебели-  катерушки, котешки тоалетни, драскалки и легълца

- да обособят отделни помещения за: новопостъпили и карантинирани котки; за малки котенца и майки; за хронично болни котки на специфична терапия; за болни и нуждаещи се от спешно лечение

- да заредят  достатъчно храна, обезпаразитяващи, медикаменти, почистващи препарати и тоалетни принадлежности за животните

- да поставят мрежа тип „птичарник“ на двора, така че котенцата да могат да излизат и на слънце без риск да избягат.

- да закупят дървени къщички за животни за двора на сградата

Всеки един лев ще бъде вграден в нашата малка сграда, в която обаче влагаме цялата си енергия и любов и която ще е единственото спасение за стотици мъркащи приятелчета. Без вашата помощ, повечето от тях биха останали на улицата, където животът им няма да е по-дълъг от година-две… От наша страна, ние обещаваме да изградим един истински морски пристан за пухкавите котенца, а с кампаниите ни да помагаме и на други нуждаещи се из много точки на страната!, обещават от "Пухкави лапички". 

Можете да помогнете по следните начини: -Чрез дарение по банков път до:

Сдружение "Малките големи", IBAN: BG75STSA93000027575937

​-Чрез Revolut: на тел. номер 0884161333

-Чрез PayPal: paypal.me/MalkiteGolemi

Изпрати SMS на 17 777

Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.

DMS KOTE

Fluffy Paws of Bulgaria - Пухкавите лапички на България   

Благодарим на всеки, който ще опита да ни подкрепи в това наше начинание - да продължим точно по този начин да гледаме животинките, които всички толкова обичаме.