Според популярни сайтове за запознанства първата неделя на месец януари е най-добрият ден за успешно откриване на сродна душа в интернет, пише сайтът "Метро", цитиран от "24 часа". Такава е тенденцията от две години.

Първата неделя след новогодишните празници вече си е извоювала прозвищата - "Неделята на незадомените" или "Неделята на запознанствата". Според сайтовете Hinge, The Inner Circle и Match.com, днешният ден ще е най-натовареният и съответно ще бъдат реализирани най-много запознанства.

За да влезем във връзка с потенциален партньор в живота, дори не ни се налага да напускаме уюта на дома си в студените зимни дни. Достатъчно е да пуснем в специализираните сайтове своята биография, няколко нови снимки и готово!

Според специализираните сайтове пикът на трафика се очаква между 21 и 23 часа. Потребителите от Франция, Германия и Швеция са най-активни около 21 часа, а тези от Испания не приключват дейността си дори до 2 часа на другия ден.

Специалисти препоръчват за по-добри шансове за успех да не се изпращат ретуширани снимки. Биографията трябва да е искрена, да не подвежда и да е написана много внимателно, без никакви правописни грешки, които веднага отблъскват другия.