През днешния ден трябва да сте в унисон със силите на хаоса! Нека на бюрото ви цари безредие, изключете телефона си, излезте от служебната си поща! Напуснете реалността на план графика и се пренесете някъде из Дивия изток, в прериите, в някоя джунгла или на Северния полюс! Всичко зависи от вас, има само едно правило: Няма правила! Предизвикваме ви през днешния ден да не извършите нито едно от обичайните и повтарящи се действия типични за вас! Денят на хаоса е посветен на неочакваното, на изненадващото.. ако живеете организирано, трябва задължително да се възползвате от повода да надмогнете себе си. Изненадващо, може да припознаете себе си в хаоса. Мнозина от вас ще решат, че празникът е посветен на техния дом, но ще ви разочароваме, че поводът е друг.

Защо Денят на хаоса? (Pandemonium day)

„Пандемониум" е думата за „различност“ в древни религиозни течения, възникнали в Източна Индия и Западна Персия, родоначалници на индуизма и зороастризма. Този празник е създаден, за да ви помогне да се освободите от задуха, съпътстващ сивото ежедневие и да ви мотивира да бъдете различен от самия себе си. Символ на индуизма е жизневата сила и в този смисъл динамикана е издигната на пиедестал. Апелира се човек да се върне към истинското си свободно аз поне за няколко часа. Денят на хаоса е пълната противоположност на метафората "влизане в коловоз" – или моментите, когато правиш едно и също нещо, ден след ден, без никакво отклонение или промяна. Това е пътят към предсмъртния одър облицован със съжаления. Вместо това, вие се нуждаете от малко хаос в живота си, случайна лудост и спонтанни действия, които ще доведат до големи приключения, опит и спомени, които могат да осмислят целия ви живот. Денят на хаоса повелява да бъдете див, необуздан, смахнат или просто различен. Не си мисли, че трябва да се държите в съответствие с нечии чужди правила. Разбира се подчинявайте се на закона, не се закачайте с нечий друг живот, но и не изхождайте от презумпцията, че някой има право да ви казва кой сте и как да празнувате собствената си уникалност. Кажете „не“ на праволинейността и се откажете се от рутината поне за няколко часа!

Даваме ви още насоки как да отпразнувате днешния ден. Две думи: Освободете себе си. Откажете се от предубеждения, от очаквания. Забравете за "трябва да", "налага се", "бих", "задължително ще". Почувствайте свободата си. Животът трябва да се живее - позволете си да изпитвате удоволствие, изследвайте вашата лична уникалност и се доверете на вътрешните си усещания. Не свеждайте ежедневието си до изгладен костюм и живот по етикет. Не следвайте карти и маршрути, изготвени от друг. Бележниците за плануване изхвърлете в коша. Докато животът ви се ръководи от стриктен ред и търсите място на всяко събитие, човек или мисъл, съществуването ви е непълноценно. Гонете хоризонта, летете, дерзайте, приземявайте се, тичайте сред гълъби или се качете на най-близкото дърво. Денят на хаоса трябва да се живее като последния ви ден на Земята. На вас оставяме само да излезете и да го сътворите!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg