Денят на зимното слънцестоене, 21 декември, ще бъде най-гадният за 2017 година поради лошо подреждане на небесните тела, пише "Дейли мейл". И то, не защото на 21 декември е зимното слънцестоене и официално студеният сезон настъпва, за защото за пръв път от близо 350 години насам Слънцето навлиза в Козирога, часове след като Сатурн стори същото.

Двете небесни тела ще се окажат в една линия. Съветът на астролозите глади да не взимаме никакви важни решения и да не предприемаме никакви драстични действия. Ако не се вслушаме, те могат да доведат до много лоши последствия през задаващата се 2018-а година.

Денят обаче ни поднася и повод за радост, като значително много българи ще отпразнуват имения си ден именно на 21 декември - денят на св. мъченица Юлиания. За да останете вън от негативното подреждане на планетите или за да си подласите живота, обърнете се за почерпка към Юлиан, Юлиана, Юлиян, Юлияна.

Св. Юлиания била дъщеря на знатни родители езичници. Още от малка била сгодена за Елевсий - също от знатен род и езичник. Когато пораснала, тя повярвала в истинския Бог и отказала да свърже съдбата си с идолопоклонник. Юлиания не искала да се върне към езичеството, заради което баща и я биел жестоко, а накрая я предал и на съд. Хвърлили я в тъмница и я измъчвали жестоко. С пламенна молитва и неземна помощ Юлиания превъзмогвала телесната болка. Накрая била обезглавена.

С това не се изчерпва събитийността на тези 24 часа! Денят ни поднася още една изненадат - на 21 ще наблюдаваме и ретрограден Меркурий. Според астролога Нийл Спенсър предстоящото слънцестоене е по-лошо от всички предишни, защото за пръв път от 1664 година насам Слънцето ще се премести в Козирога, само няколко часа след като Сатурн премине по подобен маршрут. Според Спенсър на 21 декември всичко, което правим, ще ни се стори много по-трудно от обикновено.

Е, при такъв ден, не може да се оплачем от скука! Честито на имениците, а на другите ще честитим, когато 21 декември най-сетне свърши.