Удобен, стилен и функционален. Малкият коридор може да бъде и такъв. Стига да следвате няколко прости правила, с които ще му придадете забележителен вид и уют. Ето най – достъпните идеи в следващите редове.

Съвет 1: Добавете ярки цветове

Коридорът е от малкото места в къщата, където могат да бъдат декорирани в ярки и богати цветове. Идеята е атмосферата може да подобри настроението и да предизвика усмивки, пише Idei.bg.

Съвет 2: Осигурете място за чанти и ключове

Помислете за закупуване на малки куки или система за ключове.

Съвет 3: Постелете красив килим/ черга

Килимът променя коридора до неузнаваемост, особено ако той създава ярък акцент в неутрален интериор.

Също така не забравяйте за изтривалките, които обикновено се поставят на вратата. Можете да вземете в цвета на пода или да купите модел със забавен надпис. Такъв елемент на декора може да промени зоната преди вратата и да усмихне всеки, дори и след тежък работен ден.

Съвет 4: Използвайте устойчиви и трайни материали

Коридорът е район с голямо натоварване. Ето защо, ако не искате да правите често ремонти се уверете, че се използват само висококачествени и трайни материали. Например, можете да изберете ламинат или теракот. Може да украсите стените с декоративна мазилка, керамични плочки, камък, но не се скъпете. Това е инвестиция, която си заслужава.

Съвет 5: Следвайте правилото „Минимални допълнителни елементи“

Коридорите в повечето случаи са малки по размер, така че вашата основна задача е да освободите колкото се може повече място, без да жертвате функционалността.

Съвет 6: Разширете пространството

Ярки цветове и мебели с крака ще ви помогнат да направите помещението визуално по-широко. 

Съвет 7: Избягвайте да купувате гардероб, ако имате тясно антре.

Стандартните апартаменти са с дълги коридори, в които е трудно да се обърнеш. За да има място, не слагайте гардероби по цялата дължина на коридора. Така ще остане свободно пространство.

Съвет 8: Използвайте окачени/ плаващи мебели

Окачените мебели са идеален вариант за коридора, тъй като спестяват място.

Съвет 9: Не пестете пари за шкаф за обувки

Изберете модела в зависимост от размера на коридора. Мислете и за това, за колко чифта ще бъде. Вариант е да изберете висок и тесен модел, който да не заема много подово пространство.