Актьорът Джона Хауер-Кинг ще изиграе принц Ерик във филмовата адаптация на „Малката русалка“ на „Дисни", съобщава БГНЕС. Той премина през две кинопроби, последната от които се проведе в Лондон на 9 ноември, с участието на режисьора Роб Маршал. По-рано беше съобщено, че преговори за ролята на принца са водени с Хари Стайлс, но той не е одобрен.

Джон Хауер-Кинг участва в мини сериалите „Малки жени“ и „Хауърс Енд“, както и във филма „Пътят към дома“. 

Вече е известно, че в образа на Малката русалка Ариел ще се превъплъти ритъм енд блус певицата от афроамерикански произход Хали Бейли, Тритон - от Хавиер Бардем, вещицата - от Мелиса Макарти, а ракът Себастиан - от Дейвид Дигс. Лентата ще бъде римейк на култовата анимация от 1989 г.

19-годишната Бейли, която заедно със сестра си е част от протежираното от суперзвездата Бионсе дуо Клоуи и Хали, сподели в Twitter, че изборът й за ролята на Ариел е „сбъдната мечта“.

Игралната версия на „Малката русалка“ ще бъде режисирана от Роб Маршал („Мери Попинз се завръща“, „Чикаго“). Той призна, че Хали Бейли притежава „рядката комбинация от дух, сърце, младост, невинност и съдържание, плюс невероятен глас“.