Част от вълнението от планирането на сватбата е, разбира се, планирането на медения месец.  

Ако търсите домашен меден месец, има много страхотни възможности за пътуване, които да обмислите. И ако търсите дестинация за меден месец без плаж, има много романтични места  без  пясък и сърф.

Независимо дали става въпрос за изследване на музикални сцени, обиколки с вино, наслаждаване на кулинарни изживявания, доближаване до историята или наслаждаване на страхотното открито, ето пет невероятни избора, които да разгледате в Съединените щати.

Разбира се, ще трябва да се потопите по-задълбочено в детайлите, включително сезонна наличност, цени и актуализации. Но тези пет места си струва да знаете за прекрасни възможности за меден месец. 

Фингър Лейкс, Ню Йорк
Разположен на няколко часа северно от Ню Йорк, районът Finger Lakes предлага на младоженците тихо и романтично убежище, което е идеално за мечтано начало.  

Със завладяващи езера, образувани от ледници, над 200 водопада и стотици винарни и занаятчийски пивоварни за изследване, този регион предлага безкрайни възможности за двойките да се свържат и да започнат живота си заедно.

Районът Finger Lakes предлага на влюбените птици тихо и романтично убежище, което е идеално за мечтано начало.Getty Images
С луксозни опции като Inns of Aurora, Lake House of Candandaigua или Mirbeau Spa, ще бъдете поглезени след големия ден.

За приключенските младоженци, останете под звездите в глемпинг стил в Firelight Camps или Seneca Sol. 

Планирайте да се насладите на разходки с балон с горещ въздух над водопади, да вземете планер над планински върхове или да се насладите на следбрачни глътки по време на дегустации на вино и сайдер.

Сан Антонио, Тексас
Сан Антонио може да се счита за „вътрешната тайна“ на щата Lone Star заради рядката си комбинация от култура, изискани заведения за хранене и достъпност – всичко това с романтична атмосфера. Грандиозният град е чудесен избор за меден месец , който е достъпен и предлага страхотен климат през цялата година.

Най-добрата част от Сан Антонио е River Walk, където се намират някои от най-добрите ресторанти в града като Esquire Tavern, Biga on the Banks и Supper, заедно с открояващи се романтични хотели, включително Hotel Emma, ​​Hotel Valencia и The St. Anthony Hotel . 

Не забравяйте да не пропуснете Marriage Island, малък остров в средата на реката, където се провеждат повече от 200 сватби годишно.

Сан Антонио може да се счита за „вътрешната тайна“ на щата Lone Star поради рядката комбинация от култура, заведения за хранене и проходимост.
Друга атракция, която трябва да се види, е San Antonio is The Pearl, който се гордее с модерни ресторанти, кафенета и уникални местни магазини, разположени по протежение на Museum Reach на River Walk. 

Младоженците могат да изследват дейности като курс по готварство в The Culinary Institute of America и могат да се наситят на забавления в Jazz, TX, подземен джаз клуб, където двойки могат да танцуват цяла нощ с музика на живо.  

Не забравяйте да планирате време за посещение на Аламо - а в Сан Антонио има и Морски свят. 

Като идея за забавно еднодневно пътуване, Сан Антонио е кацнал на южния край на Тексас Хил Кънтри. Само на 90 минути с кола, този регион е национално признат със своите винарни.  

Напа Вали, Калифорния
Напа Вали, Калифорния, е гостоприемен и ориентиран към медения месец избор за младоженци, тъй като романтиката изобилства в тази дестинация на западния бряг. 

Като двойка можете да изследвате вино от над 500 винарни и да се насладите на изискани заведения за хранене, спа центрове и съчетаване на храна, които са уникални за страната на виното в Калифорния – всичко това на прекрасния фон от красиви планини и гледки и много чист въздух. 

Можете също така да се разхождате ръка за ръка из централните търговски райони, да хапнете навън при приятни температури денем и нощем и да планирате винени изживявания, които са образователни и обогатяващи.

Долината Напа съдържа прекрасен фон от красиви планини и гледки.
Планирайте да летите до международното летище в Сан Франциско, за да посетите тази романтична дестинация. Наемете кола и останете една нощ в „града край залива“ в хотел Kimpton Alton.

Разположен в центъра на действието близо до площад Ghiradelli и рибарския кей, от този хотел можете лесно да стигнете до круиз по залива, последван от вечеря с морски дарове на крайбрежно място.

Долината Напа е живописна на 90 минути път с кола северно от Сан Франциско и гледката е прекрасна. Винарни запълват местните пътища в долината Напа и приятелското поведение на всеки, когото срещнете там, може да направи медения ви месец много по-сладък.

Хотелът, който трябва да разгледате тук, е Solage, Auberge Resorts Collection в долината Напа - и се похарчете за Orchard Suite. Това луксозно настаняване разполага с огромен вътрешен двор, вътрешни и външни камини и бляскава баня. 

По време на престоя ви получавате безплатен достъп до велосипеди, зареден минибар и безплатно пране. Обслужването в курорта е страхотно; релаксирайте край басейните на курорта и оставете персонала да ви поглези.

Не забравяйте да направите резервации за вечеря и в двете заведения за хранене в курорта, Solbar и Picobar.  

Докато сте в Напа Вали, не можете да сгрешите в която и да е винарна, която изберете, но помислете за планиране на дегустации или обиколки във винарна Elusa, точно срещу Solage — или винарните Cakebread, Schramsberg или Conn Creek. 

Освен това не забравяйте да вечеряте в Mustard's Grill в Напа между дегустациите. Приятно е и на добра цена.

Шарлотсвил, Вирджиния и Савана, Джорджия
Заслужава да се разгледат още две красиви места в Съединените щати: Шарлотсвил, Вирджиния и Савана, Джорджия. 

В Савана, Джорджия, младоженците могат да прекарат време в разглеждане на района Plant Riverside, бивша електроцентрала.

Някога наричан „най-щастливият град в Америка“, Шарлотсвил е център на винарската страна на Източното крайбрежие и има повече от 40 винарни по пътеката на виното Monticello, всички предлагащи панорамна гледка към планината . 

Младоженците могат да гледат звездите, докато се наслаждават на пукащ огън и чаша всепризнато вино Вирджиния, всичко това в интимна обстановка. 

А в Савана младоженците могат да прекарат време в разглеждане на Plant Riverside District, бивша електроцентрала, която е превърната в оживена дестинация за забавления, която се гордее с луксозни хотели като JW Marriott и няколко салона на покрива. 

Можете дори да гледате концерти на живо в District Live.