Скоро сте се присъединили към клуба на новобогаташите с хит на борсата или просто сте „ударили“ джакпота в тотото? Може би сте любопитни как за богатите парите не са пречка: каквато и да е причината за вашето любопитство, ние няма да ви измъчваме и ще ви покажем част от техния бляскав свят.

Предлагаме ви 10-те най-скъпи полета в света, които вървят със съответното количество хайвер и шампанско. Все пак не всички хора по света търсят в интернет най-достъпната low-cost компания, в чийто полети трябва да се съобразявате с хъркането, крясъците на децата на другите пасажери, а само дали ще ви боли глава при пристигането от изпития „Dom Perignon”.

На почетното 10-то място със „скромната цена“ от 14 000 долара, пасажерите, излитащи от нюрокското летище „Джон Фицджералд Кенеди“ могат да се насладят на първокласното обслужване на Singapore Airlines.

Забравете скърцащите изтъркани седалки. Всеки един VIP пътник разполага със собствена кабина с плъзгаща се врата и 23 инчов екран. На един бутон разстояние пък са коктейлите, поднесени ви от момичета, сякаш избирани за модния подиум. За гладните гурме готвачи приготвят своите невероятни специалитети. Това се нарича класно пътуване!

 А върхът е полет в космоса. Мохаве – орбитата на Земята - 250 000 долара.

Естествено това не е редовен самолетен полет, но тъй като компанията възнамерява да го предлага свободно (на всеки, който може да си го плати), попада в класацията на комерсиалните полети.

Компанията на Ричард Брансън възнамерява да предлага полети до Космиса на цена четвърт милион долара на човек. Преди полета клиентът ще получи: инструкции за живот в условията на безтегловност, уикенд със Сър Ричард Брансън на частния му остров в Тихия океан. Редовните полети трябва да започнат от 2015 година.

Специални цени за специални хора:

Ню Йорк до Пекин – от $ 28 000

Запазената марка на Korean airlines са т.нар Kosmo Sleeper Seats – ултра-удобни седалки, на които човек спокойно може да вземе необходимите си „8-часа“. Външната им част е облицована с истински бук. Менюто е с преобладаващи ориенталски вкусове, в по-голямата си част съставено от морски дарове.

Сан Франциско до Абу Даби и обратно - $29 000

Пътуващите до богатото на петрол емирство „ще вкусят“ предстоящия лукс и глезотиите, които ги чакат още във въздуха! Билетът разбира се излиза солено – над 29 000 долара, но в замяна на крупната сума ще се насладите на екслузивни напитки в мини бара и близкоизточни специалитети.

Феърбанкс до Оукланд - $32,383

Пътниците за този полет са малко, но платежоспособни. Първа класа разполага с душ за пасажерите (с ограничение 5 минути на човек), големи телевизори и т.н. Разбира се всичко това е доволно полято в шампанско и вино.

Лос Анджелис до Дубай – $33 000

Предполагате, че от най-скъпият град в САЩ до най-скъпият град в Близкия изток билетът ще е най-скъп, но грешите. Цената му заема второ място в нашата класация. Пътниците от LAX (най-голямото летище в Ел Ей) до емирството варират от политици, крупни бизнесмени, манекенки и други хора от т.нар A-list.

Ню Йорк до Хонконг и обратно – 44 000 долара

За тази сума германската компания Lufthansa ви осигурява лични асистенти, които да се грижат за вас докато сте на земята. Във въздуха също няма да се почувствате пренебрегнати – за вас ще се погрижи световноизвестния сомелиер Маркус Дел Монего, носител на престижната награда Michelin.

„По-евтините“ са:

Лос Анджелис – $15 000

Пасажерите в първа класа се радват на кожени масажиращи седалки и дори истинска камина! Очакват ви легла с кралски размери, както и богат избор от най-скъпите пенливи, червени и бели вина. За вашият пълен стомах пък се грижи световноизвестния гурме готвач Нийл Пери.

Ел Ей – Токио и обратно – $17 000

Само срещу 1700 „зелени Бенджамин Франклин“-а може да се докоснете до обовената първа класа на Japan Airlines с собствено кресло за всеки пътник и познайте – с отделна стюардеса, обслужваща всеки две. Разбира се, VIP пасажерите могат както да се насладят на типичната японска кухня, така и да заложат на западната. Разбира се за този клас пътуване е неизбежна селекцията от отлежали вина и ограничени серии бутилки шампанско.

Ню Йорк до Сингапур – $21 000

Елегантните матово черни кабини на компанията Virgin Atlantic наистина отговарят на високата класа, на нейните клиенти. Удобните огромни легла пък помагат на непрестанно пътуващите из целия свят бизнесмени да получат необходимата почивка. Самолетът дори разполага с конферентна зала, за бизнес-срещи, които не търпят забавяне.

Хонконг до Ню Йорк и обратно – $27 000

За 14-те часа, които ще прекарате на борда на „Боинг“-а 777 300 ER на цената на малък апартамент в София, ще получите първокласно обслужване, отличено с множество награди от туристическите компании. Закуската за изморените тузари включва рачешко, скариди и други морски дарове. Ако не си падате по морските дарове – има и пържоли! Срещу широките легла пък са поставени огромни телевизори, гарантиращи ви усещането за дома.

Още новини ТУК

TNS.bg