Един от най-емблематичните злодеи в историята на киното се завръща на голям екран! Дарт Вейдър ще гони бунтовници в първия самостоятелен филм от вселената на "Междузвездни войни". Слуховете за това най-накрая са потвърдени, след като днес се появи вторият трейлър на филма "Rogue One: История от Междузвездни войни". Финалният кадър на трейлъра най-много развълнува феновете, тъй като показва именно легендарния ситски лорд, гарантирайки неговата поява в кината през декември.

Някой ще попитат как така Вейдър ще е във филма, след като той загива в края на "Завръщането на джедаите"? Отговорът е прост - действието в "Rogue One" се развива преди това. Събитията, за които новият филм разказва, са от периода между "Епизод 3: Отмъщението на ситите" и "Епизод 4: Нова надежда". Това е периодът, в който Империята е най-силна, а бунтовническото движение тепърва се заражда.

Филмът ще проследи историята на младата Джин Ерсо, която заедно с екип от бунтовници трябва да изпълни една почти самоубийствена мисия - да открадне от Империята плановете за най-могъщото й оръжие - първата Звезда на смъртта. На пътя им обаче ще застане именно най-верният служител на Императора - самият Дарт Вейдър.

"Rogue One" е първият от няколкото самостоятелни филма по "Междузвездни войни", които няма да са пряко свързани с основните Епизоди. Предстоят още филм за младостта на Хан Соло, както и такъв за култовия наемник Боба Фет.

Премиерата на "Rogue One" и мигът, в който отново ще чуем дишането на Вейдър на Dolby Surround, е на 16 декември.

Вижте НОВИЯ ТРЕЙЛЪР на филма с български субтитри:

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg