Чистачи от центъра за съвременно изкуство „Museion” в италианския град Болцано унищожиха изложба по погрешка. По информация на The Local, хигиенистите са взели експонатите за боклук, останал след парти.

В нощта срещу събота, 24 октомври, „Museion” е бил домакин на тържествено мероприятие. Пристигайки на работа в неделя, чистачите заварили разпръснати по пода празни бутилки, фасове, конфети, дори дрехи и обувки. Когато видели кочината, те решили да почистят помещението.

Впоследствие обаче се изяснило, че хаосът, който са заварили, не е резултат от бурна нощ, а изложба, озаглавена „Смятахме да танцуваме цяла нощ”. Според замисъла на авторите, експозицията е трябвало да пресъздаде шумните купони на италианските политици през 80-те години на миналия век.

"Разбира се, ние предупреди служителите, за да не изчистят експозицията. Казахме им да работят във фоайето, тъй като именно там се проведе събитието в петък вечер. Очевидно, че те се сбъркали инсталацията с фоайето”, коментира уредникът на галерията.

Оказва се, че чистачите не са унищожили цялата изложба, а шефът на „Museion” обещава тя да бъде възстановена.

Още новини от деня може да видите ТУК

TrafficNews.bg