В продължение на десетилетия се смяташе, че американска база, наречена „Черната пирамида“, се намира дълбоко под земята в сърцето на Аляска, САЩ, но наскоро изследователите на Google Maps сметнаха, че може да са я открили.

Скритото подземно правителствено съоръжение е свързано с различни конспиративни теории от десетилетия. Според легендата гигантска пирамида е скрита дълбоко в пустинята на Аляска и е дом на строго секретна военна база, пише Daily Star.

Изданието отбелязва, че се смята, че обектът е по-голям по размери от пирамидите в Гиза в Египет, но никога не е имало официално потвърждение от САЩ. Миналата година обаче бившият агент на контраразузнаването Дъг Матшлер взриви социалните мрежи, като призна, че наистина е успял да го намери на картата.

Военна база Цял екран
Много хора смятат, че са видели част от бивша мина Снимка: Reddit
Военна база Цял екран

През 1992 г. в Китай се случи най-голямата подземна експлозия в историята, 70 пъти по-мощна от атомната бомба, хвърлена над Хирошима. Съобщава се, че ударни вълни са усетени чак до Аляска и са записани от инструменти за анализ на земетресения, а местна новинарска станция съобщи за ужасяващото откритие. Те твърдят, че инструментите разкриват гигантска подземна пирамида. И сега, през 2024 г., изглежда, че това място най-накрая е намерено в Google Maps.

В Reddit няколко потребители забелязаха, че гигантският триъгълник се е появил на земята близо до бившата площадка на мината Nixon Fork. До него има бивша писта на летището, а пътят води директно до това странно място. На много километри наоколо не се виждат градове или селища. Много форумци решиха, че това е част от бивша мина, но има и такива, които вярват, че „Черната пирамида“ се намира някъде там.

Превод: GlasNews